October 20, 2020
Advertisement

Zaštita digitalnih fotografija vodenim žigom

By Internet -

Postavljanjem fotografija na Internet riskirate mogućnost da neko preuzme vaše radove i odluči ih upotrijebiti za neki svoj projekt. Razni jednostavni programi (na primjer Watermark Factory) omogućavaju vam da postavljanje vaših fotografija na Internet bude sigurno i to na način što vam dozvoljava ugradnju vodenog žiga po vašoj želji na sve vaše fotografije. Cijeli postupak postavljanja vodenog žiga traje manje od 1 minute, ovisno o broju fotografija koje označavate.

Ovaj program vam ujedno omogućava da odaberete tekstualni ili slikovni žig po želji.
Nakon što je slika označena vodenim žigom ona se sprema direktno na vaše računalo i spremna je za sigurnu uporabu na Internetu.

Tekstualni žig kreira tekst po vašoj želji kojeg na fotografiji možete postaviti gdje god želite (centar, ugao, dno, vrh). Ovo je idealno rješenje ako želite postaviti vašu URL adresu na
fotografije. Pripazite pritom da tekstualni žig bude na mjestu gdje ga nije lako odsjeći od strane osoba koje budu htjele ukrasti vaše fotografije.

Opcija slikovni žig vam omogućava da na vaše fotografije dodate logo ili sliku sa vašeg računala i postavite je na željenu poziciju. Veličina vašeg loga ovisi o veličini datoteke koju postavljate, što znači da možete završiti sa poprilično velikim vodenim žigom na fotografiji ako željeni logo ili drugu sliku koju želite koristiti kao žig ne prilagodite veličini vaših fotografija.

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.