October 28, 2020
Advertisement

Windows 8

By Internet -

Za vrijeme demonstracije nekih od performansi novih Windowsa 8, predstavnica za tisak Microsoftovog ogranka za poslovna rješenja Janelle Pool, izjavila je kako Microsoft, otprilike svake tri godine, izbacuje nove verzije OS Windows. S obzirom da će se u listopadu ove godine navršiti točno tri godine od pojavljivanja OS Windows 7, Janelle Pool je izjavila kako je to, po njenom mišljenju, jako dobar orijentir.

Predstavnici Microsofta nemaju baš običaj rado pričati o konkretnim datumima objavljivanja, ali je Janelle Pool ipak pružila neke okvirne informacije i to kako se do sada nije raspravljalo o datumu pojavljivanja Windows 8 OS jer se dogovaralo o važnim fazama u postupku objavljivanja nove verzije OS Windows 8 i to korak po korak.

Što se tiče noviteta u OS Windows 8 ovaj će operativni sistem u svijet stolnih i prenosivih računala donijeti podršku za upravljanje dodirom na ekrane osjetljive na dodir, kao i podršku za tablet računala. Pod OS Windows 8 neće raditi sve aplikacije koje rade pod OS Windows 7; točnije rečeno neće biti mogućnosti upravljanja tim aplikacijama dodirom prstiju, ali će uz pomoć tastature i miša to biti svakako omogućeno.

Nova verzija Microsoftovog OS treba učiniti računala još štedljivijima i sigurnijima, dok će podrška za procesore zasnovane na ARM arhitekturi koji će se naći u narednoj generaciji stolnih i tablet računala, doprinijeti da OS Windows 8 postane privlačan i za poslovne korisnike.

Windows 8 dolazi sa poboljšanim, novim stilom koji je moderan, atraktivan i lijepo dizajniran.
Novi Start Screen imat će na jednom mjestu sve potrebne informacije koje odaberete, kao što su lista sa kontaktima, vremenska prognoza, kalendar i sl. Windows 8 je doista
stvoren da se može personalizirati i prilagoditi osobnim potrebama: web stranice, popis omiljenih pjesama, foto albumi, kontakti i vaše omiljene aplikacije će biti u centru. A kako ćete sami moći odlučiti kako organizirati radnu površinu, pregled i interakcije sa sadržajem će biti brži nego ikad.

Windows 8 također uključuje PC desktop s kojim ste se već upoznali preko OS Windows 7. Na radnoj površini vidjet ćete da su postavke i značajke koje se koriste u OS Windows 7 još uvijek tamo.

U Microsoftu tvrde kako će Windows 8 biti bolja, unaprijeđena verzija OS Windows 7, a na nama je da sačekamo i isprobamo da li će to uistinu biti tako.Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.