August 31, 2020
Advertisement

Važnost optimizacije Internet stranice

By Internet -

search_engine_optimization3Danas je jako važno imati dobru Internet stranicu, ali mnogi još nisu upoznati sa činjenicom da je važnije dobro pozicionirati Internet stranicu, nego imati lijep dizajn

Prošle godine, kada smo ozbiljnije krenuli sa postavljanjem naših Internet stranica na kojima pišemo o događanjima u Hrvatskoj (stranice dostupne na engleskom, njemačkom, danskom, švedskom, francuskom i talijanskom jeziku) sa svim ključnim riječima nismo bili niti između prvih 1000 rezultata na Google-u.

Znači naš prozor u svijet je bio zatvoren.

Nakon godinu dana konstantnog rada i unaprjeđivanja stranica sukladno s Google standardima situacija se dosta izmijenila, naravno u našu korist.

Jedna od naših stranica na njemačkom jeziku  www.alleskroatien.com , na kojoj pišemo o raznim zanimljivostima u lijepoj našoj koje su privlačne strancima, potencijalnim turistima je odličan primjer našeg uspjeha.

Prije godinu dana na pretraživanje riječi „urlab kroatien“ što na hrvatskom znači „odmor hrvatska“ (na www.google.de – njemački google) nismo bili niti među prvih 1000 rezultata.

Danas, godinu dana kasnije smo zauzeli 15 mjesto na drugoj strani Google rezultata s tim veoma važnim riječima koji pretražuju naši potencijalni gosti.


Mjereno u posjetima to znači da imamo preko 10 puta više posjeta (na dnevnoj razini) danas nego lani.

Situacija sa našom stranicom na danskom jeziku  www.feriekroatien.dk je bila malo lakša, tako da danas kada unesemo za pretraživanje riječi „ Ferie kroatien“ što na hrvatskom također znači „odmor hrvatska“ već smo na 2 mjestu prve strane danskog google-a.

To se može objasniti činjenicom da je lakše bilo doći na vrh kod manje konkurencije; Danska otprilike ima jednak broj stanovnika kao Hrvatska, dok Njemačka ima 20 puta više.

Slična situacija se odvijala i sa našim drugim stranicama: 

http://www.croatia-expert.com/ – engleski

http://www.croatiablognews.com/ – engleski

http://www.kroatienblognews.com/ – njemački

http://www.vacanzecroazia24.com/ – talijanski

http://www.vacancesencroatie.com/ – francuski

http://www.semesterkroatien.se/- švedski

http://www.boligkroatien.dk/ – danski

http://www.investeringarkroatien.se/ – švedski

U svemu ovome je bitno pratiti situaciju, te prave vijesti objaviti u pravom momentu. Za vrijeme trajanja svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj koje je bilo u siječnju 2009, naša agencija je organizirala putovanja iz Njemačke i Danske, te smo imali više od 500 navijača koji su u našoj organizaciji došli pratiti prvenstvo.

Od kada smo objavljivali informacije o prvenstvu pa sve do pred sam početak, imali preko  17 000 posjeta našim stranicama.

Danas je bitno imati dobar sadržaj stranice, da se čitatelj zainteresira za isti, da se vrati na stranicu, te da istu eventualno preporuči prijatelju.

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.