August 15, 2020
Advertisement

Ukraden mi je Facebook profil – kako ga vratiti!?!

By Internet -

Ako čitate ovaj članak to je vjerojatno jer ili želite naučiti nešto novo ili vam je ukraden Facebook račun. Dakle, postoje različiti koraci za eventualno vraćanje Vašeg korisničkog računa. Prije nego započnemo napomenut ćemo kako se e-mail za prijavu odnosi na e-mail koji upisujete kada se prijavljujete na svoj Facebook profil.
Ako smatrate da se netko koristi Vašim računom prvo što ćete pokušati napraviti je resetirati Facebook lozinku i to tako što ćete kliknuti na link: http://www.facebook.com/reset.php

Ukoliko vam ova opcija nije pomogla jer vam je istovremeno ukradena ili izmijenjena email adresa za prijavu, nastavite sa čitanjem članka.

Ukraden mi je Facebook račin, imam pristup e-mail adresi za prijavu, ali opcija sa resetiranjem ne pomaže!

Potrebno je:

 • Kontakt e-mail adresa, koja treba biti vaša, ne smije biti od nekog drugog korisnika. Može biti i ona s kojom se prijavljujete na Facebook profil, ali pod uvjetom da na istu njoj imate pristup
 • Puno ime Facebook profila
 • Lozinka
 • URL adresa vašeg profila koju možete saznati tako da zamolite nekoga od prijatelja koji ima pristup vašem FB profilu da uđe u Vaš profil te da vam kopira link odnosno URL
 • Opis problema
 • Formular koji ćete pronaći na linku:
  https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=hacked_self_recovery

Ukraden mi je Facebook račun i promijenjena mi je e-mail adresa koja je bila za prijavu!

Ako vam se prilikom prijave pojavi greška tipa:
„Incorrect email address. The email address you entered does not belong to any account. You may try clearing your browser’s cache and cookies by following these instructions.
You can log in using any email address, username or mobile phone number associated with your account. Make sure that it is typed correctly.“, ovaj dio članka se odnosi upravo na Vas!

Evo što vam je potrebno:

 • Stara e-mail adresa, ona sa kojom ste se logirali na FB korisnički račun prije nego što ju je netko promijenio
 • Puno ime i prezime koje ste koristili na FB računu
 • Datum rođenja
 • URL adresa vašeg profila koju možete saznati tako da zamolite nekoga od prijatelja koji ima pristup vašem FB profilu da uđe u Vaš profil te da vam kopira link odnosno URL
 • Formular koji ćete pronaći na linku:
  http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=hack_login_changed

Ovo dio sada vrijedi ako vi i dalje imate e-mail adresu za prijavu. Problem možete i sami riješiti i to tako da, ako je netko promijenio e-mail adresu za prijavu, na vaš prvobitni e-mail (onaj koji su Vam promijenili kod FB prijave) će doći e-mail s naslovom „Facebook Contact Email Change Notification“. Slijedite upute u njemu za poništavanje promjene adrese za prijavu na Facebook korismički račun.

Ako su Vam ukradeni i Facebook profil i e-mail adresa za prijavu možemo se samo nadati da kradljivac još uvijek nije promijenio e-mail povezan sa vašim profilom. Ako je to slučaj, pokušajte ispuniti formular na linku:
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=hack_nologin_access

Ako Vam je ukraden Facebook račun i e-mail adresa za prijavu te je u isto vrijeme kradljivac promijenio i e-mail adresu za prijavu – imate velik problem!!!
Problem je sada u tome što je ovako gotovo nemoguće ikome dokazati da je navedeni Facebook račun uistinu Vaš (osim eventualno fotografija, ali to neće nitko gledati, a kradljivac je iste možda već i izbrisao tako da…) Za ovaj slučaj nažalost nemamo rješenja ni mi, a nažalost ni sam Facebook. Žao nam je. Jedino s čime Vam možemo pomoći je sa par savjeta da Vam se ponovno ne dogodi da izgubite i novi profil koji napravite.


Savjeti za sigurnost Facebook profila, i drugih Internet računa od krađe i zlouporabe:

 • Koristite različitu lozinku za Facebook račun od svega ostalog – u ovom slučaju, FB dobro štiti lozinke, a s time i sigurnost Vašeg korisničkog računa.
 • Nikada se nemojte spajati na besplatne e-mail servise i Facebook račun sa javnih mreža!! Izbjegavajte to raditi ni s bilo kojim računom općenito! Činite to isključivo od kuće. Radite ovo samo ako znate što radite, ali to ne nije potrebno dodatno napominjati.
 • Koristite jaku lozinku, koja se sastoji od više znakova i sadrži poneki poseban znak, te kombinaciju velikih i malih slova, na primjer: $64$K+
 • Tajno pitanje – postavite tajno pitanje kako bi eventualno mogli vratiti svoj stari račun u slučaju da zaboravite lozinku ili je netko promijeni. Ovdje treba obratiti pažnju na to kako odgovor na tajno pitanje u biti nebi baš smio biti istinit! Pokušajte biti neiskreni pri odgovoru. Naravno da odgovor na tajno pitanje „Tko je bila vaša učiteljica u osnovnoj školi“, „Koji auto vozite“, „Kako vam je djevojačko prezime“ i nije tako teško saznati. Zato nije teško shvatiti zbog čega je dobro ponekad biti neiskren! U ovom slučaju zaštite korisničkog računa – neiskrenost je najbolja zaštita.
 • Ne otvarajte sumnjive linkove na Facebooku, ili bilo kojoj drugoj stranici.
 • Kad se prijavljujete na FB korisnički račun, obratite pažnju da stranica nije lažna i to na način što ćete provjeriti adress bar; URL mora završavati sa facebook.com. Ako ste dobili neki sumnjivi URL i niste sigurni, najbolje ponovno ručno utipkati adresu facebook.com
 • Nemojte zanemarivati učinkovitost antivirusnih programa, koristite besplatne bolje nego ilegalni NOD, verziju staru 7 godina.
 • Izbjegavajte spajanje na svoje korisničke račune sa tuđih računala i pazite što drugi instaliraju na vaše računalo pa čak i vaši najbliži dečko, cura, žena, muž, djeca, prijatelji, roditelji itd.

4 Comments

Comments -49 - 0 of 4First« PrevNext »Last
 1. +1

  Puno vam hvala sto mi pomogli nisteee—-ja san zaboravio e mail sifru i onaj code ako mi ikako neko moze vratit fb moze dobit nagradu jer mi stvarno tribaa 😀

 2. +1

  neznam lozinku ljudi pomagajte ako ne dodem do lozinke ja sam mrzav covjek jer ce me zena razbit

  1. 0

   imate li pristup emailu vezanom uz FB racun?

 3. 0

  pise mi kad udjem vas nalog je onemogucen

  1. +1

   Mislite prilikom prijave na vas FB korisnički račun?

 4. 0

  haahahahahahahahahahahahahahahaha i moj onemogućen kaj da radim?

Comments -49 - 0 of 4First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

 • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
 • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
 • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.