- Sve o Internetu - https://www.internetsvijet.com -

Top 10 najčudnijih tipkovnica

[1]Prvo da definiramo klasični pojam tipkovnice – Tipkovnica je skup tipki koje su organizirane u jednu cjelinu, a njihova svrha je da omogućavaju slanje signala nekom stroju ili aparatu. Svaka tipka na tipkovnici obično ima jedinstvenu funkciju, ali u praksi zbog komfornosti operatera i praktičnosti, u izgradnji tipkovnice nekim tipkama dodjeljuje se više funkcija, a isto tako je moguće imati tipku s istom funkcijom na više mjesta.
A sada da zavirimo u svijet avangarde i apstrakcije:

10. Tipkovnica koje se savija

[2]

Ova tipkovnica ima iste dimenzije kao i standardna, ali postoji velika razlika. Ovu slatku i praktičnu tipkovnicu možete zarolati i spremiti u džep. Lijepo.

9. Tipkovnica za zglob

[3]

Ovo bi moglo biti korisno ako želite tipkati i u isto vrijeme obavljati druge praktične radnje – ali ne znam kako ćete izgledati ako se na poslu pojavite sa ovim čudom oko ruke, možda će vas ipak malo čudno gledati.

8. Ergonomska 3D tipkovnica

[4]

Na rad sa ovom tipkovnicom nećete se sigurno izvježbati u 10 minuta – prilagodba bi mogla potrajati neko vrijeme. Ali ukoliko imate zdravstvenih problema sa rukama, ovo može biti dobar izbor jer je tipkovnica vrlo ergonomska.

7. SafeType tipkovnica

[5] 

Dovoljno je samo pogledati ovu tipkovnicu da se ozbiljno zapitate: kako li se koristiti?

Ideja je da ruke i dlanovi budu u opuštenom položaju dok tipkate u odnosu na standardni položaj ruku kod klasične tipkovnice. Međutim, ako imate problema sa prilagođavanjem na nove načine rada (totalno drugačije od uobičajenog) ovo bi moglo biti dosta frustrirajuće; bar se meni tako čini.

6. Virtualna laserska tipkovnica

[6]

Za mene je ova tipkovnica stvarno COOL, ali osobno imam veliki problem sa svim uređajima koji imaju tipkovnice na sličan princip, npr. nema šanse da se priviknem na „touch screen“ tehnologiju – ja, ako ne čujem klikanje i ne osjetim tipke pod prstima jednostavno ne mogu raditi, tako da koliko god mi se ova tipkovnice učinila super – meni osobno ne bi pasala.

5. Minijaturna tipkovnica

[7]

Za ovu malenu tipkovnicu proizvođač tvrdi da, uz 6-10 satnu vježbu možete postići brzinu pisanja i do 40 riječi u minuti. Hm, ima li ko voljan da proba? Meni osobno uopće nije jasno kako!

4. Tipkovnica Twiddler 2

[8]

Molim? Meni ovo više izgleda kao nekakav daljinac za pokretanje onih masažnih fotelja. Prema izjavama proizvođača ove čudne (nazovimo to) tipkovnice, jedan vikend vježbe i spremni ste tipkati 30 riječi u minuti. Premda izjava djeluje obećavajuće meni jedino što mi obećava to su grčevi u dlanovima od samog promatranja ovog čuda.

3. Tipkovnica OrbiTouch

[9]

E, ovo se zove znanstvena fantastika. Pitam se kako ovo čudo radi? Evo što proizvođač kaže: “OrbiTouch stvara pritisak na određenu tipku kada pomičete dvije kupole u jedan od njihovih osam pozicija. Tipkate različita slova ili znakove pomicanjem kupola koje rezultira stvaranjem slova, brojki i znakova. OrbiTouch tipkovnica u sebi također ima i integriranog miša. Zvuči COOL, premda nisam sigurna da sam još uvijek u stanju vizualizirati korištenje ove tipkovnice.

2. DataHand tipkovnica

[10]

Za ovaj proizvod kažu da je namijenjen za ljude koji imaju kronične  bolove u rukama od tipkanja na klasičnoj tipkovnici. Ali i za ovu tipkovnicu osobno mogu reći samo jedno, a to je da nemam pojma kako funkcionira – izgleda da mi ipak fali mašte 🙂

1. Ukrasna tipkovnica

[11]

Ovo bi slobodno mogla nazvati i totalno ženskom tipkovnicom – čista estetika. Ovdje je u biti tipkovnica skrivena unutar dekorativnog nad stolnjaka. Sva elektronika je utkana u tkaninu i nalazi se između vodootpornih slojeva materijala. Osim što je meka i izuzetno fina i ugodna na dodir ova tipkovnica je definitivno idealan ukras za radni stol.