July 12, 2020
Advertisement

Top 10 najčudnijih tipkovnica

By Internet -

Prvo da definiramo klasični pojam tipkovnice – Tipkovnica je skup tipki koje su organizirane u jednu cjelinu, a njihova svrha je da omogućavaju slanje signala nekom stroju ili aparatu. Svaka tipka na tipkovnici obično ima jedinstvenu funkciju, ali u praksi zbog komfornosti operatera i praktičnosti, u izgradnji tipkovnice nekim tipkama dodjeljuje se više funkcija, a isto tako je moguće imati tipku s istom funkcijom na više mjesta.
A sada da zavirimo u svijet avangarde i apstrakcije:

10. Tipkovnica koje se savija

Ova tipkovnica ima iste dimenzije kao i standardna, ali postoji velika razlika. Ovu slatku i praktičnu tipkovnicu možete zarolati i spremiti u džep. Lijepo.

9. Tipkovnica za zglob

Ovo bi moglo biti korisno ako želite tipkati i u isto vrijeme obavljati druge praktične radnje – ali ne znam kako ćete izgledati ako se na poslu pojavite sa ovim čudom oko ruke, možda će vas ipak malo čudno gledati.

8. Ergonomska 3D tipkovnica

Na rad sa ovom tipkovnicom nećete se sigurno izvježbati u 10 minuta – prilagodba bi mogla potrajati neko vrijeme. Ali ukoliko imate zdravstvenih problema sa rukama, ovo može biti dobar izbor jer je tipkovnica vrlo ergonomska.

7. SafeType tipkovnica

 

Dovoljno je samo pogledati ovu tipkovnicu da se ozbiljno zapitate: kako li se koristiti?

Ideja je da ruke i dlanovi budu u opuštenom položaju dok tipkate u odnosu na standardni položaj ruku kod klasične tipkovnice. Međutim, ako imate problema sa prilagođavanjem na nove načine rada (totalno drugačije od uobičajenog) ovo bi moglo biti dosta frustrirajuće; bar se meni tako čini.

6. Virtualna laserska tipkovnica

Za mene je ova tipkovnica stvarno COOL, ali osobno imam veliki problem sa svim uređajima koji imaju tipkovnice na sličan princip, npr. nema šanse da se priviknem na „touch screen“ tehnologiju – ja, ako ne čujem klikanje i ne osjetim tipke pod prstima jednostavno ne mogu raditi, tako da koliko god mi se ova tipkovnice učinila super – meni osobno ne bi pasala.

5. Minijaturna tipkovnica

Za ovu malenu tipkovnicu proizvođač tvrdi da, uz 6-10 satnu vježbu možete postići brzinu pisanja i do 40 riječi u minuti. Hm, ima li ko voljan da proba? Meni osobno uopće nije jasno kako!

4. Tipkovnica Twiddler 2

Molim? Meni ovo više izgleda kao nekakav daljinac za pokretanje onih masažnih fotelja. Prema izjavama proizvođača ove čudne (nazovimo to) tipkovnice, jedan vikend vježbe i spremni ste tipkati 30 riječi u minuti. Premda izjava djeluje obećavajuće meni jedino što mi obećava to su grčevi u dlanovima od samog promatranja ovog čuda.

3. Tipkovnica OrbiTouch

E, ovo se zove znanstvena fantastika. Pitam se kako ovo čudo radi? Evo što proizvođač kaže: “OrbiTouch stvara pritisak na određenu tipku kada pomičete dvije kupole u jedan od njihovih osam pozicija. Tipkate različita slova ili znakove pomicanjem kupola koje rezultira stvaranjem slova, brojki i znakova. OrbiTouch tipkovnica u sebi također ima i integriranog miša. Zvuči COOL, premda nisam sigurna da sam još uvijek u stanju vizualizirati korištenje ove tipkovnice.

2. DataHand tipkovnica

Za ovaj proizvod kažu da je namijenjen za ljude koji imaju kronične  bolove u rukama od tipkanja na klasičnoj tipkovnici. Ali i za ovu tipkovnicu osobno mogu reći samo jedno, a to je da nemam pojma kako funkcionira – izgleda da mi ipak fali mašte 🙂

1. Ukrasna tipkovnica

Ovo bi slobodno mogla nazvati i totalno ženskom tipkovnicom – čista estetika. Ovdje je u biti tipkovnica skrivena unutar dekorativnog nad stolnjaka. Sva elektronika je utkana u tkaninu i nalazi se između vodootpornih slojeva materijala. Osim što je meka i izuzetno fina i ugodna na dodir ova tipkovnica je definitivno idealan ukras za radni stol.

1 Comment

Comments -49 - 0 of 1First« PrevNext »Last
  1. 0

    Tipkovnica koja se savija?? Wowwwww!!

Comments -49 - 0 of 1First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.