July 12, 2020
Advertisement

Što je Facebook?

By Internet -

facebook-logoPitam se, postoji li još osoba na ovom svijetu koja nije barem jedanput čula za Facebook; jednu od najvećih i definitivno najpopularnijih društvenih mreža na internetu.

Facebook je osnovao Mark Zuckerberg 2004 godine dok je još bio student na Harvardu.

Facebook je tada bio namijenjen isključivo studentima sveučilišta kako bi mogli lakše međusobno komunicirati te razmjenjivati informacije.

Mreža se sa sveučilišta Harvard ubrzo proširila i na ostala sveučilišta, srednje škole, tvrtke diljem svijeta, a ovaj novi način komunikacije – društvena mreža, poprima globalne razmjere.

Danas Facebook ima više od 200 milijuna aktivnih korisnika iz svih dijelova svijeta, svih dobnih skupina, društvenih slojeva…


Prvobitni koncept osnivača Facebook društvena mreže bio je olakšati međusobno povezivanje i kontakt između osoba koje se već poznaju, za razliku od ostalih društvenih mreža koje su služile za upoznavanje te eventualnu komunikaciju između potpunih stranaca.

Taj koncept se pokazao kao pun pogodak; mogućnost povezivanja i socijalizacije ljudi koji su bliski, koji rade, studiraju i žive oko njih. Mnogi koriste Facebook upravo kako bi ostali u kontaktu sa svojim prijateljima ili rodbinom.

Facebook je ujedno najpopularnije mjesto za objavljivanja fotografija, s više od 14 milijuna novih dodanih fotografija dnevno.

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.