June 16, 2019
Advertisement

Standardni programi za obradu fotografija

By Internet -

U principu se ne može se kazati kako postoji jedan, najbolji i najvažniji program koji se koristi za obradu digitalnih fotografija. Gotovo svi uobičajeni programi odlično barataju osnovnim funkcijama potrebnim za obradu digitalne fotografije. Razlike su u dodatnim karakteristikama. Premda ne postoji jasno razgraničenje, može se kazati da se ovakvi programi dijele na programe namijenjene za profesionalcima i programe koji se koriste za osobne potrebe. Na primjer, jedan od popularnih programa – Adobe Photoshop ili Corelov Painter, samo su neki od primjera softverskih rješenja napravljenih za profesionalnu upotrebu.

Navedeni programi nude široku paletu različitih funkcija, kao što je, na primjer, simulacija crteža ili razni posebni efekti koji se koriste prilikom profesionalne obrade slika. Međutim, ovako bogato programsko rješenje ima i svoju ne tako nisku cijenu. Tu su također i softveri proizvedeni od strane proizvođača digitalnih fotoaparata poput Olympusa, Canona i sl. koji proizvode programe po pristupačnim cijenama nudeći visoku razinu funkcionalnosti, prilagođene amaterskom tržištu.

Mnogi od navedenih programskih rješenja isporučuju se prilikom kupnje digitalnog fotoaparata i nude impresivan skup visoko kvalitetnih funkcija za obradu fotografija. Neki od softverskih rješenja nude funkcije koje su, donedavno, bile rezervirane isključivo za profesionalne aplikacije. Ogroman porast potražnje za ovom vrstom aplikacija, predstavio je još jedan dokaz o intenzivnom razvoju digitalne fotografije. Zbog toga i nije nikakvo iznenađenje što proizvođači redovito predstavljaju nove i unaprjeđene verzije svojih aplikacija neprestano uvodeći nove proizvode na tržište. Ako želite biti uz korak sa najnovijom tehnologijom koja se iz dana u dan napreduje, redovito čitajte foto i računalne časopise i provjeravajte dostupne informacije na webu.

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.