November 24, 2020
Advertisement

Rapidshare-Upload-Download

By Internet -

rapidshareRapidShare je hosting stranica u Njemačkom vlasništvu koja djeluje iz Švicarske, a financira se od pretplati koju plaćaju korisnici. Kao jedna od najvećih svjetskih stranica za hostanje datoteka, dozvoljava svojim korisnicima upload i od 10 petabajta te može podnijeti i do tri milijuna korisnika istovremeno.
RapidShare ima dvije različite Internet stranice, dok se za izvornu smatra RapidShare.de, koji koristi njemačku domenu”de”, a ima svoj središnji ured u Švicarskoj.

20. listopada, 2006, RapidShare je objavio da su svi kapaciteti na serveru RapidShare.de popunjeni.

Nova Internet stranica, RapidShare.com je postavljena u pokušaju prijenosa prometa sa RapidShare.de na novi server. Kad je pokrenut Rapidshare.com, svi nositelji “Premium” računa su bili u mogućnosti koristiti oba servera: RapidShare.de i RapidShare.com, sve do isteka korisničkog računa. Inače nije moguće koristiti korisnički račun otvoren na stranici RapidShare.com na njemačkim stranicama i obratno.

Nakon postavljanja datoteke na server Rapidshare-a, korisniku se dodjeljuje  jedinstvena URL-adresa koja omogućava da dotičnu datoteku preuzmu svi oni s kojima vlasnik datoteke podijeli podatke o URL adresi iste. Korisnicima nije dopušteno direktno pretraživanje sadržaja koji je hostan na serverima Rapidshare-a; sve datoteke moraju biti preuzete isključivo putem dodijeljene URL adrese koju korisnici uglavnom objavljuju putem različitih Internet medija.

Prijava i plaćanje Premium računa omogućava pogodnosti kao što su neograničeno preuzimanje datoteka sa servera, preuzimanje više različitih datoteka istovremeno, prekidanje i ponovno preuzimanje datoteka, postavljanje (upload) i preuzimanje (download) datoteka do 2 GB, pohranu i do 500 GB podataka na neograničeni rok itd.

Premium korisnički račun je važeći određeni period ovisno o odabranom paketu.

Valjanost Premium računa se mjeri u sekundama, a ne u danima. Dakle, ako kupite paket od 30 dana, to iznosi 30 x 86400 sekundi, a vrijeme se počinje mjeriti kod prve prijave.

Od svibnja 2009, postavljena je granica za skidanje (download) datoteka tako da su Premium korisnici ograničeni na 5 gigabajta download-a po danu. Neiskorišteni volumen je automatski prebačen na sljedeći dan, do maksimalnog ograničenja od 25 gigabajta.
Ako korisnik iskoristi maksimalni dnevni kapacitet, kao nagradu dobiva 5 gigabajta ekstra za sljedeći dan. Pratite naše naredne članke gdje ćemo pisati detaljnije o tome kako iskoristiti sve mogućnosti koje nudi Rapidshare. 

0 Comments

Comments -49 - 0 of 0First« PrevNext »Last
Comments -49 - 0 of 0First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.