October 28, 2020
Advertisement

Prepaid kreditne kartice za sigurnu kupovinu preko Interneta

By Internet -

S obzirom da imamo puno upita vezanih za sigurnu kupnju putem Interneta te koliko je sigurno koristiti kreditne kartice za Internet kupovinu, odlučili smo se napisati par noviteta koji su u ponudi sa strane Hrvatskih banaka. Naime, ovdje se radi o jednokratnim prepaid karticama za kupovinu, što uključuje i online kupnju odnosno plaćanje putem Interneta.

Dosta ljudi bi rado kupovali na Internetskim stranicama kao što su eBay, Amazon i slično, ali se ne usuđuju koristiti svoje kreditne kartice u svrhu online plaćanja, naravno iz sigurnosnih razloga. No, korištenjem spomenutih jednokratnih, prepaid kartica za sigurnu kupovinu preko Interneta problem sigurnosti mogao bi biti u potpunosti riješen. Naime, ova vrsta kartica služi prvenstveno u svrhu sigurne kupovine putem Interneta, ali osim za Internet kupovinu, iste se mogu koristiti i za plaćanje robe i usluga na svim prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu s istaknutom oznakom kartice (Visa Electron), kao i za podizanje gotovine na svim bankomatima i u svim bankama u zemlji i inozemstvu koje imaju istaknute iste oznake.

Prepaid kartice zasigurno će omogućit online kupnju i svima onima koji su se do sada suzdržavali od iste zbog straha od moguće zlouporabe kartice ili pak zbog nemogućnosti dobivanja kreditne kartice zbog neredovitih primanja ili statusa studenta, nezaposlenog i sl.
Za sada smo uspjeli pronaći dvije banke koje nude opciju izdavanja Prepaid kreditne kartice za sigurnu kupovinu preko Interneta, a to su:

Zagrebačka banka – Visa Avenue Mall poklon kartica
OTP banka – VISA web prepaid kartica


→ ako želite saznati više o eventualnom problemu ili nejasnoći
→ ako želite pokrenuti nekakvu zanimljivu diskusiju
→ ako imate bilo kakvo pitanje na ponuđene teme
Posjetite naš novi F O R U M i postajte, komentirajte, diskutirajte:

6 Comments

Comments -49 - 0 of 6First« PrevNext »Last
 1. 0

  lijepi pozdrav,
  budući da nemam nikakovog iskustva sa naručivanjem putem interneta, a hitno trebam nešto kupiti (nabavila sam prepaid karticu), nemam pojma što mi je dalje raditi?
  Da li se moram registrirat na pay pal ili ne?
  da li se može direktno kupovati s prepaid karticom?
  Vidim da na Bay-u ne dozvoljavaju kupovinu osim preko Pay pala ili ne?
  Što je sa drugim web stranicama?

  sorry na masi pitanja, unaprijed hvala na odgovoru!

  1. 0

   Postovana,
   Na eBay-u placanje ovisi o uvjetima koje postavi prodavač. No Vi možete otvoriti PayPal račun sa svojom Visa Electron prepaid karticom i problem riješen 🙂
   PayPal kaže ovako:
   My Visa® Card issued in Croatia
   Choose a Visa debit or credit card issued in Croatia to link to your PayPal account. We’ll send your withdrawals to this card, minus a fee. Then you can then use the payments any way you want.
   Your available balance is automatically transferred on the first day of every month. You can also withdraw payments any time you want.

 2. 0

  bok! nedavno sam cula da postoji opcija neke vrste kartice na koju se uplaciva odredjeni iznos, za kupnju preko e baya te nije potrebna kreditna kartica. molim brzi odgovor, unaprijed hvala

  1. 0

   Ovdje mozete procitati nešto više na temu prepaid kartica za online kupnju:
   http://www.internetsvijet.com/prepaid-kreditne-kartice-za-sigurnu-kupovinu-preko-interneta/

 3. 0

  Kako sam se ovih dana odlučila uzeti Visa avenue mall poklon karticu i registrirati se na paypal i ebay, sad me zanima što se događa kad se registriram na paypal s tom karticom? hoće li mi se cijeli iznos (npr. ako uzmem karticu od 500 kn) prebaciti na paypal, ili samo onoliko koliko ja odredim. Jer bi uzela 500, ali možda nebi svih 500 na ebayu potrošila, a 200 ce mi biti malo. teta u banci mi je rekla da karticu mogu korisiti i u bilo kojem ducanu prilikom kupnje, tako da bi ostatak eventalno potrosila tako. I što se događa u slučaju da mi naruceni proizvod ne dođe, ako mi budu trebali vratiti novce, gdje mi vracaju taj iznos? Oprostite što gnjavim ali neznam koga da pitam. Hvala…

  1. 0

   Poštovana, inače se novci sa kartice ne prebacuju na PayPal racun osim ako to klijent izričito ne zatražite, ali i to ide preko bankovne transakcije. Dakle PayPal funkcionira tako što u momentu naplate iznos za kupljeni artikl skida sa kreditne kartice koja je navedena – dakle ako je cijena artikla 10 USD sa kartice ce biti skinuto 10 USD + shipping.

  2. 0

   Ja već dugo kupujem preko visa avenue mall poklon kartice iz zg banke…imaš ih u iznosu od 100, 200, 400, 500, 1000 kn. Registriraš se na paypal jer je to jedini način da platiš preko ebaya, a i najsigurniji. Tamo prijaviš svoju karticu i kupuješ 🙂 ako ne potrošiš sve onda iskoristiš u dućanima

  3. 0

   lijepi pozdrav!!

   i ja sam se odlučila na kupnju visa evenue mall kartice ali potpuno sam nova u svijetu internet kupovine…
   dakle, kada kupim karticu, trebam napraviti račun na paypalu i što nakon toga?? dali odmah mogu kupovati ili trebam riješit još neke stvarčice??

   unaprijed Vam hvala na pomoći 🙂

  4. 0

   Postovana, mislim da jos vrijedi pravilo da, nakon otvaranja PayPal racuna na kojemu cete podesiti karticu mozete kupovato do 100 dolara bez da potvrdite karticu putem PINa kojeg vam PayPal posalje i koji bude vidljiv na izlistu troskova…svakako procitajte vise o tome u clanku:
   http://www.internetsvijet.com/paypal-kako-skinuti-limit-sa-paypal-racuna/

 4. 0

  Hvala Vam na odgovorima, uezla sam Avenue mall karticuod 500kn, kupila nekoliko proizvoda preko interneta…sa paypala mije skinuloupravo onolik okoliko sam potrošila ali kada sam provjerila preostali iznos na kartici vidim da mi nedostaje 3 dolara… zna li netko zbog čega to? Treba li ovakvu poklon karticu verificirati ili nešto?

  1. +1

   Najbolje bi bilo da upitate u banci o tome za sto je navedeni iznos skinut; mozda nekakav trosak transakciju….a sto se tice verifikacije debitne kartice, mislim da to nije potrebno

 5. -1

  Imam samo jedno pitanje. Jučer sam kupio Avenue Mall karticu od 200 kn i registrirao se na paypal i isto tako registrirao tu karticu tamo ali mi jos nije ocitao iznos s te kartice. Ovo mi je prvi put pa neznam jel to normalno, koliko moram čekati i dali sta trebam napraviti da uopce dobijem taj iznos na paypal-u?

  1. 0

   Malo ste me zbunili…naime iznos sa kartice nece nikada biti vidljiv na PayPalu; kada budete placali, iznos ce se skinuti sa vase kartice…

 6. 0

  Pozdrav!!!Mene zanima gdje mogu najbrže izvadit karticu za internet kupovinu.Koliko se čeka da kartica stigne???? Trebala bih nešto hitno naručit…Hvala unaprijed!!!

  1. 0

   Vidim, pronašli ste članak, mislim da je sve jasno:

   “Za sada smo uspjeli pronaći dvije banke koje nude opciju izdavanja Prepaid kreditne kartice za sigurnu kupovinu preko Interneta, a to su:
   Zagrebačka banka – Visa Avenue Mall poklon kartica
   OTP banka – VISA web prepaid kartica”
   – sve informacije vezane uz navedene kartice najbolje će Vam dati službenici gore navedenih banaka,

   L.P.

Comments -49 - 0 of 6First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

 • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
 • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
 • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.