July 13, 2019
Advertisement

Pravilno postavljanje linkova

By Internet -

Google u posljednje vrijeme jako pazi i konstantno radi na otkrivanju nekvalitetnih stranica i linkova. Ako ste se odlučili upotrebljavati neke od usluga koje obećaju pregršt linkovа sa raznih stranica koje imaju visoki PR i to za jako malo novca ili ako generirate dolazne linkove putem automatiziranih sistema, šanse za to da će Vas Google kazniti su velike, jer Google u ovakvim slučajevima definitivno smatra kako pokušavate prevarom doći do dolaznih linkova.

Kako možete postići da vam linkovi bude kvalitetni i izgledaju prirodno?

Za početak je svakako, kao i u svemu, potrebno koristiti zdrav razum: po istom sistemu po kojem ste vi pronašli automatiziran sistem za generiranje linkova i Google će ga pronaći. Dakle, ni u kom slučaju ne pokušavajte varati Google ako želite opstati na Internetu.

Za što bolje pozicioniranje na Google tražilici, bitno je da linkovi prema Vašoj stranici budu sa srodnih stranica i iz izvora koji bi inače prirodno “linkali” prema Vašoj stranici – dakle komentari, preporučene stranice, stranice koje pratimo, forumi, relevantni članci i sl.

Za početak bi trebalo obratiti pažnju na postavljanje kvalitetnog sadržaja prema kojem će biti lako linkati, odnosno sadržaja prema kojem će ljudi sami poželjeti postaviti poveznicu odnosno link. Ako vaša stranica sadrži isključivo reklame i razne reklamne аffiliаte programe, onda nije realistično ni očekivati kako će drugi vlasnici stranica postavljati poveznice prema vašoj stranici.

Uglavnom svi vole “linkati” prema člancima koji kvalitetno objašnjavaju neke stvari te postavljaju eventualna rješenja za tražene probleme ili pak na neki drugi način svojim sadržajem pomažu drugima. Tu su također i “top 10″ liste, odnosno liste sa najboljim proizvodima, uslugama, stranicama itd. kao i kontraverzne diskusije i članci. Što je Internet stranica zanimljivija, veća je i vjerojatnost da će drugi “linkati” na istu.

Zato pogledajte da li imate sadržaje na stranici koji rješavaju određene probleme i dileme. Kontaktirajte stranice sličnog sadržaja i uputite ih na interesantne sadržaje i teme na vašoj stranici. Informirajte ljude o članku koji ste napisali. Postoje velika vjerojatnost da će oni i linkati natrag na vašu stranicu, ili konkretno na temu koja rješava eventualni problem.

Izgradite linkove prema različitim stranicama unutar vaše stranice i to koristeći različit, ali relevantan tekst u kojem se nalazi sam link.
Sama struktura prirodnog postavljanja linkova ovisi konkretno o samoj stranici. Neke stranice dobiju veći broj dolaznih linkova prema početnoj stranici odnosno “home page-u”. Druge pak dobiju većinu linkova prema svojim unutrašnjim sadržajima i stranicama.

Općenito govoreći, stranice koje imaju link prema Vašoj stranici trebale bi koristiti ključne riječi na koje želite postići veći rejting u tekstu u kojem se nalazi sam link prema Vama.
Tekst se treba razlikovati od stranice do stranice što znači da nećete uvijek koristiti isti tekst koji će pratiti link prema Vašoj stranici, jer kada bi sve web stranice koristile potpuno isti tekst koji prati link prema Vašoj stranici, sam link bi u konačnici izgledao vrlo neprirodno – iskopirano.

Gradnjom relevantnih, jakih linkova sa različitim popratnim tekstom jako je važan dio samog pozicioniranja određene stranice na Google tražilici i drugim web pretraživačima. Jednom kad napravite zanimljiv i relevantan, kvalitetan sadržaj, optimizirate sadržaje stranica, izgradite prave linkove prema stranici te se uvjerite kako su Vaše stranice korisne za posjetitelje, budite uvjereni kako će se i vaš Google rang znatno povećati.


→ ako želite saznati više o eventualnom problemu ili nejasnoći
→ ako želite pokrenuti nekakvu zanimljivu diskusiju
→ ako imate bilo kakvo pitanje na ponuđene teme
Posjetite naš novi F O R U M i postajte, komentirajte, diskutirajte:

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.