May 17, 2019
Advertisement

Objava blog postova kao odlična SEO strategija

By Internet -

Guest posting – Guest posting ili Objava blog postova u okviru kojih će te dodati Vaš link je trenutačno jedna od najefikasnijih metoda gradnje linkova. Ova metoda je efikasna prvenstveno iz razloga što je prirodna pa prema tome i sam Google ovoj vrsti linkova daje i najveći značaj. Za razliku od mnogi drugih metoda koje se koriste prilikom SEO optimizacije i gradnje linkova kao što su komentari na forumima, potpisi, komentari na blog člancima, i sl. gdje je potrebno na stotine linkova kako bi se postigao isti rezultat koji se postiže prilikom metode Guest postinga gdje je potrebno deset puta manje linkova za vidne rezultate.
Guest posting – Guest posting ili Objava blog postova se može podijeliti u dvije osnovne razine. Na prvoj višoj razini, radi se o pisanju članaka za internet stranice visoke kvalitete i snage, odnosno autoriteta, dok se na drugoj, nižoj razini radi o pisanju članaka za stranice dobre kvalitete ali s nešto manje autoriteta u svom području. Ako stranicu ne možete svrstati u prvu ili drugu razinu, vjerojatno nije vrijedna truda ni objavljivanja sadržaja na njoj.

Dakle kako bi ste iskoristili sve SEO prednosti strategije Guest postinga potrebno je odrediti jasne ciljeve kao što su ključne riječi na koje se želimo bazirati odnosno trebamo dobro razumjeti o čemu planiramo pisati kako bi povećali vidljivost tekstova na internetu.
Nadalje trebamo odrediti profil ciljane skupine kojoj će tekstovi biti namijenjeni i to tako da pokušamo razumjeti osnovne tipove potencijalnih “kupaca” prema kojima želimo usmjeriti ključne riječi u svrhu privlačenja istih. Ovo će nam pomoći pri stvaranju ideje za sadržaj te pri odabiru adekvatnih stranica ili blogova koje će odabrana ciljana skupina i čitati.

Istraživanje u cilju kvalitetnog Guest postinga koje uključuje podjelu tržišta na ciljanu publiku, pronalazak jednog dijela na koji se planiramo usmjeriti te ga sagledati i sa strane internet tražilica i sa strane potencijalnog klijenta koji pretražuje internet, pronalazak ključnih pitanja vezanih uz odabrani dio, analiza stranica i blogova koje čita ciljana publika zajedno sa analizom sadržaja koje čitaju te rado dijele te istraživanje ključnih riječi i to sa strane čovjeka koji pretražuje – potencijalnog klijenta, a ne sa strane SEO metrike koja uključuje analizu prometa po određenim ključnim riječima i ključne riječi koje su korištene sa strane konkurentnih stranica. No, ova vrsta dubokog istraživanja i analize nije potrebna dobro poznajete tržište i znate što privlači kupce.

Bez dvojbe, kod Guest postinga ono što oduzima najviše vremena i najviše rada je pronalazak kvalitetnih stranica i blogova gdje možete objaviti blog post. Postoji nekoliko prečaca i izvora koji vam mogu pomoći pri pronalasku prilike za Guest posting no potrebno je ne razmišljati toliko unutar samo jednog konteksta već konstantno pretraživati nove stvari koje je moguće povezati sa vašim sadržajem, u novim tržištima, sa svježim linkovima.
Ovdje možete pronaći alatku koja Vam može olakšati pretragu stranica ili blogova koji primaju postove u kombinaciji ključne riječi koju tražite s nekim od čestih pojmova poput “Submit a guest post”, “Submit post” ili “Submit blog post”. Dovoljno je unijeti vlastitu ključnu riječ. Ova alatka nije savršen i puno stranica u listi pretrage nećete moći iskoristiti ali štedi dosta vremena.


→ ako želite saznati više o eventualnom problemu ili nejasnoći
→ ako želite pokrenuti nekakvu zanimljivu diskusiju
→ ako imate bilo kakvo pitanje na ponuđene teme
Posjetite naš novi F O R U M i postajte, komentirajte, diskutirajte:

1 Comment

Comments -49 - 0 of 1First« PrevNext »Last
 1. 0

  da li i vi, dopuštate guest posting? s nagradom (linkom na dnu) i mojom sličicom 🙂

  1. 0

   Kada je “guest posting” u pitanju, trebalo bi se raditi o kvalitetnom, relevantnom clanku sa cc 150-200 rijeci; jedinstvenog sadrzaja kako bi isti uzeli u razmatranje za objavu uz ponudeni link (koi takoder treba voditi na stranicu povezanu uz sam sadrzaj).

Comments -49 - 0 of 1First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

 • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
 • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
 • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.