February 04, 2020
Advertisement

Microsoft objavio puštanje najnovije antipiratske zakrpe

By Internet -

Ranije poznat kao „Windows Genuine Advantage“ Windowsov sistem aktivacije rješava problem otkrivanja 70 „hackova“ za ilegalnu aktivaciju Windows-a 7, u cilju smanjenja piratstva i krivotvorenja njihovog OS.
U brojnim pokušajima da zaštite Windows OS od ilegalnog načina zaobilaženja sigurnosnog sustava sa strane brojnih korisnika, Microsoft uzvraća udarac izdavanjem najnovijeg sigurnosnog sustava koji „zatvara vrata“ brojnim hack-ovima. Ovaj „update“ već je dostupan putem Windows Update-a a naziva se „Windows Activation Technologies“, ili „WAT“.

“Ovo ažuriranje (update) za aktivaciju sustava Windows i provjeru autentičnosti OS, pomaže otkriti greške kod ovjeravanja sustava Windows te nepravomoćnog iskorištavanje aktivacije istoga . Također detektira ilegalne pokušaja korištenja svih važnijih sistemskih datoteka sustava Windows 7”, opisao je Microsoft u članku Knowledge Base-a u kojem opisuje ovaj najnoviji „update“. U članku se dodaje i činjenicu da su mnoge ilegalne kopije sustava Windows 7 zaražene malicioznim kodom, postavljenim u sustav u cilju narušavanja sigurnosti korisnika krađom osobnih podatka sa računala.


Ja sam osobno, barem kada su Windows-i u pitanju pobornik one narodne „Plati pa se rugaj“, ali s obzirom na cijene i novčano stanje većine, opcija kupnje legalnih Windows-a za sve korisnike i nije baš najizvedivija opcija pa me uistinu ne čudi broj ilegalnih OS koji se koriste kod većine, a pogotovo, ako vam OS ne služi u poslu već privatno.

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.