October 21, 2019
Advertisement

Lažni lijekovi protiv svinjske gripe u prodaji na Internetu

By Internet -

lazni_ljekovi_svinjska_gripaSve se više pronalazi članaka u kojima se može pročitati o prodaji lažnih lijekova za svinjsku gripu putem Interneta, lijekova koji jedino mogu naštetiti ljudskom zdravlju.

Stranice na kojima se takvi lijekovi nude na prodaju istodobno se, uz bezobrazan način brze zarade na ljudskoj nevolji, koriste radi krađe osobnih podataka potencijalnih kupaca, uključujući i brojeve njihovih kreditnih kartica.

Ruski kriminalci već zarađuju veliku količinu novaca preprodajom lažnog Tamiflu lijeka preko interneta, a uspješnost ove ilegalne, zastrašujuće trgovine omogućava im isprepadano stanovništvo koje se boji kako lijekove neće moći nabaviti regularnim putem.Stručnjaci upozoravaju kako tim kriminalcima nije bilo teško prekršiti zakon radeći takve stranice sa sumnjivom, apsolutno ilegalnom i ne autoriziranom prodajom lijekova, stoga im neće biti problem prodati takve opasne lijekove koji mogu biti štetni za zdravlje čovjeka.

Vjeruje se  kako kriminalci već zarađuju od 10 pa sve do 60 tisuća dolara dnevno, a kako raste panika oko svinjske gripe tako raste i njihova dobit.

Istražitelji vjeruju da postoji na tisuće prevaranata, većinom u Rusiji, te da ne mare za zdravlje ljudi, te zlorabe privatne informacije i podatke o kreditnim karticama; tako da bi naručitelji mogli biti višestruko oštećeni.

Zainteresiranima je upućena preporuka da podatke o svinjskoj gripi i načinu njezina liječenja potraže na službenim strancima Svjetske zdravstvene organizacije ili da se posavjetuju sa svojim liječnikom opće prakse prije nego se odluče nasjesti ovim, nazvat ću ih; NE ljudima!

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.