November 24, 2020
Advertisement

Kulinarske aplikacije: Recipes Genius

By Internet -

Kulinarsku aplikaciju Recipes Genius će obožavati gurmani, kulinari, i svi oni koji vole pripremati neko ukusno jelo, a nemaju dovoljno ideja da bi sami nešto napravili.

Ova aplikacija je kuharica “na dlanu” sa 485 recepata za raznovrsna jela, od salata, preko glavnih jela, pa do ukusnih deserta. Također, možete pronaći i recepte za pripremu raznih napitaka, kao što su voćni sokovi ili kokteli. Sve to upakirano je u iznimno jednostavnu i lako upotrebljivu aplikaciju, koju ćete jako brzo zavoljeti.

Recepti su postavljeni u grupe, po tipu jela ili glavnim sastojcima koji se koriste prilikom njegove pripreme. Klikom na grupu, u glavnom dijelu ekrana izlistava se popis recepata iz odabrane grupe. Osim ovih grupa, u meniju se nalazi i opcija za spremanje vaših omiljenih recepata, povijest recepata koje ste pregledali, zanimljiva opcija za slučajni odabrir recepta, te prikaz svih recepata u ponudi.

Zanimljiva opcija je i opcija Assistant koja, na osnovu popisa sastojaka kojima raspolažete, predlaže recepte za pripremu jela od navedenih sastojaka. Klikom na neki od recepata, dobijete točno ono što vam je potrebno za pripremu nekog ukusnog jela.

Osim naziva jela, možete vidjeti i informacije o broju porcija koje možete očekivati od količine koju ćete napraviti, te kalorijsku vrijednost jedne porcije, potrebno vrijeme za pripremu odabranog recepta te kratak opis jela.

Tu je još i lista sa svim potrebnim sastojcima i količinama. Pored svake stavke u listi sastojaka nalazi se ikona sa košaricom na koju klikom automatski generirate listu za kupnju i dodajete taj sastojak na nju.

Priprema jela je prikazana kroz korake, pri čemu je svaki korak ilustriran jako kvalitetnim i intuitivnim slikama, tako da u svakom trenutku možete provjeriti da li je ono što radite ispravno. Na ovaj način je sam proces pripreme jela približen i onima koji u kuhinju imaju nešto manje iskustva.

U dnu ekrana se mogu se pronaći i druge korisne opcije kao što su već spomenuta lista za kupovinu, timer koji se može podesiti na različite vrijednosti, tako da vam aplikacija pošalje obavjest kada istekne vrijeme za kuhanje, pa ne morate stalno gledati na sat i brinuti se da li ste sa kuhanjem startali u 13:10 ili 13:20, te mogućnost unošenja raznih bilješki.

Recipes Genius je savršena aplikacija za sve ljubitelje dobre kuhinje koji žele isprobati nešto novo ili koji žele naučiti kuhati. Ova aplikacija od vas neće napraviti Jamie Olivera, ali će zasigurno obogatiti vaš meni gomilom novih, ukusnih jela.

Cijena: 2,99 USD
Kategorija: Kulinarske aplikacije
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.0 i kasnije verzije

   

  

  

 

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.