October 28, 2020
Advertisement

Kako znati da li je pretraga na Google-u vjerodostojna

By Internet -

Koliko ste puta trebali pronaći proizvod ili uslugu za koje ste uistinu željeli da budu dobri i kvalitetni, pa ste iz tog razloga u tražilicu upisivali ključne pojmove tipa “najbolja”, “najkvalitetnija”, “najzdravija” i slično. No isto tako, sigurno ste se u datom trenutku zapitali koliko su dobiveni rezultati pretrage realistični, odnosno vjerodostojni. Ovdje se dovodi u pitanje koliko je u biti trend SEO optimizacije dobar za ljude koji koriste pretraživač u svrhu dobivanja korisnih i prije svega istinitih informacija o traženom proizvodu ili usluzi?

Odgovor na to pitanje, u većini slučajeva, bio bi – pa i ne tako dobar. Što se događa kada imate proizvod koji želite uspješno plasirati na tržište – naravno, optimizirate web stranicu kako bi bila što bliže vrhu rezultata po pretragama ključnih pojmova kao što su “najbolji”, “najkvalitetniji”, “najzdraviji”… jer želite uvjeriti potencijalne kupce kako je baš VAŠ proizvod ono što oni trebaju. No, da li je to uistinu tako – e to ostaje na nama, korisnicima tih usluga da procijenimo.

E sad – kako se snaći i kako odabrati ono “najbolje” iz mora “najboljega”? Naša preporuka bi bila da, kada pretražujete određeni proizvod, te pronađete stranice koje obećavaju najbolju kvalitetu, odete na forume, društvene mreže; sva mjesta gdje možete pronaći ljude koji su isprobali dotični proizvod pa nakon toga žele podijeliti svoja osobna iskustva. U principu, ista stvar se događa i sa proizvodima koji se reklamiraju putem drugih medija – “najbolje” je individualna stvar koja se ocjenjuje prema osobnom iskustvu. Stoga, budite mudri i iskoristite drugu stranu internet promocije – onu koju za sobom ostavljaju (ne)zadovoljni kupci i korisnici određenih proizvoda i usluga! …i uspješna vam kupnja 🙂

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.