August 07, 2020
Advertisement

Kako se dođe do nečije Facebook šifre

By Internet -

Kako se dođe do nečije Facebook šifreSigurno ste više puta čuli i čitali o krađi identiteta, hakiranju Facebooka i e-maila, te ste se možda čak u više navrata i zapitali da li je to moguće i kako. Da li je moguće “ukrasti” odnosno provaliti Facebook korisnički račun i lozinku, odnosno šifru? Da li je moguće provaliti i hakirati nečiji e-mail račun? Kako doći do nečije šifre (lozinke) i da li je to uopće moguće? Kako se provaljuje na tuđi korisnički račun i zašto bi to nekome uopće palo na pamet?

Ali, ako ste ovaj članak pronašli na Googleu tražeći kako se domoći nečije šifre; sigurno imate svoje, otvoreno ćemo kazati – “ne baš časne namjere”, no da nastavimo.

Sve je učestalija krađa osobnih podataka i njihova zlouporaba, a pogotovo kada se radi o društvenim mrežama, kao što je Facebook; jedna od najpopularnijih društvenih mreža. Nedavno je na primjer jedan ruski haker probao prodati korisnička imena i lozinke od skoro 1,5 miliona Facebook korisnika. Hakeri znaju krasti i podatke kao što su telefonski brojevi, brojevi kreditnih kartica, datumi rođenja, adrese itd. jer ih je iste moguće dobro prodati na crnom tržištu.

IT tehničari, koji rade na zaštiti mreža i osobnih podataka na internetu upozoravaju kako svako tko je donekle informatički pismen može “provaliti” u bilo koji Facebook profil te da je vrlo jednostavno napraviti kopiju Facebook stranice za prijavu.
Ovakve lažne stranice za prijavu uglavnom izgledaju kao originalna stranica razlika je jedino u tome što se ista nalazi na drugom URL-u, što većina korisnika uopće i ne primijeti.
Hakeri uglavnom putem e-maila pošalju link sa lažnom stranicom za prijavu i tražeći od korisnika da promijene nešto na svom Facebook profilu.


Nadalje, postoji puno lažnih programa koji se nude na Internetu i gdje ljudi koji ih postavljaju za skidanje sa svojih stranica tvrde kako putem navedenih programa možete jednostavno pristupiti bilo kojem Facebook korisničkom profilu. Pazite; ovdje se radi o jednoj vrsti prevare, jer navedeno programi često sadrže viruse koje instalacijom prenosite na svoje računalo i time otvarate put ka svojim osobnim podacima. Naravno, spomenuti programi ne funkcioniraju, a i kad bi funkcionirali, korištenjem istih direktno bi kršili sve zakone i sudjelovali u velikom prekršaju.

Ovim načinom prevare moguće je otuđiti korisničko ime i šifru za prijavu na pravi Facebook korisnički račun, te istovremeno doći do osobnih podataka i e-mail adresa čija vrijednost na crnom tržištu nije baš velika, ali tko uspije sakupit veću količinu podataka, dobro zaradi.
Hakirane, odnosno provaljene (ukradene) Facebook profile je teško vratiti s obzirom da hakeri uglavnom odmah promjene šifru, sigurnosno pitanja, e-mail adresu za prijavu i sl.
Ovakvom krađom virtualnih identiteta korisnika nanosi se golema društvenu, ali i materijalna šteta.

Naglašavamo kako trebate biti iznimno oprezni te uvijek dobro pročitati uvijete postavljene sa strane društvenih mreža prije nego postanete njihov član. Znamo da u principu nitko nema običaj čitati duge pravne paragrafe koji su uglavnom komplicirani i nerazumljivi, ali treba imati na umu kako potpisivanje ugovora na papiru i na Internetu (digitalno) ima jednaku pravnu vrijednost. Svoje podatke klikom na “slažem se sa navedenim uvjetima” dajete dobrovoljno, što ne znači da se nakon toga možete ponašati neodgovorno i na primjer objavljivati slike djece što može rezultirati dalekosežnim i negativnim posljedicama, stoga budite odgovorni i oprezni na Internetu i zaštitite svoju privatnost i privatnost svoje obitelji i prijatelja baš kao što to radite i u svakidašnjem životu.


→ ako želite saznati više o eventualnom problemu ili nejasnoći
→ ako želite pokrenuti nekakvu zanimljivu diskusiju
→ ako imate bilo kakvo pitanje na ponuđene teme
Posjetite naš novi F O R U M i postajte, komentirajte, diskutirajte:

54 Comments

Comments 51 - 54 of 54First« PrevNext »Last
 1. 0

  kada udzem na profil znaci pojavi mi se u cosku slika profiala al nmg da je otvorim bijel mi je ekran sta da radim moolim vas odgovarajte brzo ja sam poslovna zena fb mi je potreban… 🙁

  1. 0

   Da li ste pokusali otvoriti FB putem nekog drugog preglednika (tipa Chrome)?

 2. 0

  molim vas recite mi kako da vratim facebook profil

  1. 0

   ovisno o tome da li je profil ukraden ili onemogucen od strane Facebooka..

 3. 0

  kako dobro

 4. 0

  kakom uci na profil ako neznate lozinku imam samo e mail

  1. 0

   trebate zatraziti promjenu lozinke koja ce vam biti poslana na mail

 5. 0

  kako skinuti zabranu za dodavanje prijatelja i slanje poruka?

  1. 0

   Odaberite opciju “Brze postavke privatnosti” koja se nalazi u gornjem desnom uglu (mali katančić) i tu odaberite opciju “Tko me može kontaktirati”

 6. 0

  mislim na zabranu od strane facebook-a,koju sam dobio zbog slanja zahtjeva

  1. 0

   nazalost za tu zabranu treba pricekati da je FB skine 🙁

 7. 0

  Netko mi je biu u fb acc i onda sam ja stavila neku tesku lozinku, kako da vratim fb acc? Nemam pristup e-mail puno prije od kad sam napravila fb

  1. 0

   Nazalost, ako nemate pristup emailu, jedino sto vam preostaje jest da pokusate kontaktirati FB (napominjem: nazalost jako je malo vjerojatno da ce vam profili biti vracen):
   http://www.internetsvijet.com/kako-kontaktirati-facebook/

  2. 0

   kako ukloniti blokadu ca faceboka

  3. 0

   Sačekat strpljivo da je FB ukloni. Nema druge 😉

 8. 0

  pozz…neko je otvorio fb profil sa mojim slikama i koristi ga samo je pod drugim imenom,prijavljivano je fb…ali nista…ima li rjesenja

  1. 0

   Nazalost mozemo vam samo preporuciti da situaciju prijavite FB-u na sve moguce nacine i da budete uporni dok ne uklone navedeni profil! U meduvremenu na zidu navedenog profila napisite da je isti prijavljen na policiju jer se neovlasteno koristi tudim slikama – mozda ta mala prijetnja navede doticnu osobu da sama obrise profil…

   http://www.internetsvijet.com/kako-kontaktirati-facebook/

 9. 0

  Kako postaviti da vas ne mogu bockat?

  1. 0

   To nije moguce..

 10. 0

  Kako obrisati sve prijatelje odjednom ?

  1. 0

   To nije moguce, barem koliko je nama poznato…

 11. 0

  Hakiran mi je profil. Mogu ga vratiti preko e-mail adrese i napravim sve korake do onog Sigurnosno pitanje. Ne mogu se sjetiti odgovora kad sam to pitanje postavljala prije 4 godine.

  1. 0

   Nazalost, sigurnosno pitanje je nuzno…

 12. 0

  Inace sam protiv provaljivanja u tudi face, ali imam situaciju u kojoj me jedna osoba ucjenjuje objavljivanjem privatnih fotki na laznom profilu koji je izraden iskljucivo za tu svrhu. 
  Trenutno je u fazi prikupljanja prijatelja, posebno mojih prijatelja i kolega s posla i uspjesan je u tome. Profil sam vec prijavila, ali facebook ne reagira. 
  Jedino rijesenje vidim u provaljivanju u taj profil kako bi ga izbrisala…
  Jel moze tko pomoci?

  1. 0

   Nazalost vam ne mozemo pomoci kod provaljivanja u profil, jedino sto mozemo je dati vam listu kontakt formi putem kojih mozete dodatno kontaktirati FB sluzbu za korisnike:
   http://www.internetsvijet.com/kako-kontaktirati-facebook/

 13. 0

  Bio mi je hakiran facebook profil, uspjela sam pomoću e-maila vratiti profil i promijeniti lozinku no pri prijavi na profil nakon što napravim sve korake postavi mi se sigurnosno pitanje na koje ne znam odgovor jer sam ga postavljala prije 4 godine. A odgovor nikad ne stavljam da bude vezan uz pitanje. Postoji li kakva mogućnost da vratim profil, tj. da se logiram bez tog pitanja?

  1. 0

   Nazalost, sigurnosno pitanje je nuzno…

 14. 0

  Hakiran mi je facebook profil, uspjela sam ga vratit preko maila, ali nakon što obavim sve korake pojavi se sigurnosno pitanje, a odgovora se ne mogu sjetiti jer sam to podstavljala prije 4 godine. Jel moguće da se logiram na taj profil na neki drugi način? Čula sam da se može prepoznavanjem slika prijatelja..

  1. 0

   Nazalost, sigurnosno pitanje je nuzno…

 15. -1

  pomozite mi zaboravila sam lozinkuu!!!!!!

  1. 0

   Postovana, odaberite opciju “Zaboravili ste lozinku ?” koja se nalazi točno ispod polja za unos iste i slijedite upute…

 16. -1

  Treba mi mala pomoć…Jedna mi je cura ukrala stranicu..Hoću da si je vratim ali neznam kako???  Molim vas recite mi sve što znate..Kako saznati lozinku? ….Recite mi samo kako doći do te lozinke..E-mail znam, ako je uopće potreban..Hvala ! 

  1. 0

   Znači li to da vam je drugi administrator “preoteo” Facebook stranicu izbrisavši vas s mjesta su-administratora ili? Kako se to dogodilo?

 17. -1

  Da..Valjda su njih dvije nekako provalile u moj facebook..Pa su onda sebe postavile za managera  a  mene izbrisale…Molim vas , ako ikako znate kako da otiđem na facebook  s lozinkom njenom koju neznam??? samo mi treba njena lozinka..!

  1. 0

   Nažalost ne možemo vam reci kako doci do necije lozinke s obzirom da je to ilegalno 🙁
   No ono sto vam mozemo savjetovati je da pokusate problem prijaviti Facebook-u. Ovdje mozete potraziti sve dostupne kontakt forme:
   http://www.internetsvijet.com/kako-kontaktirati-facebook/

   Sretno!

 18. 0

  pozz…dali je ustvari ikako moguce provali u neciji facebook profil…stvarno bi mi rebalo ..LP

  1. 0

   moguce – da, legalno – NE!

 19. 0

  Može li mi netko pomoć,kako dugo nisan bio na internetu zaboravio sam lozinku za facebook
  vidio sam ovde i znam kako napraviti novu ,ali meni treba da saznam koja mi je stara ili prava lozinka iz razloga što mi je ta ista koristila i za drga prijavljivanja na internetu
  pozdrav

  1. 0

   Na žalost prilokom resetiranja lozinke nikad vam se neće vratiti stara već ćete dobiti mogućnost postavljanja nove. Jedina opcija je da se pokušate sjetiti…

 20. 0

  molim vas pomozite mi ne mogu više da dobivam zahtjeve za prijateljstvo na fc uvijek mi je isto piše da nema novih zahtjeva i stalno je tako sigurna sam da ne može biti stalno tako prije mi je bilo uvijek zahtjeva a prije toga nego što sam ušla u fc morala sam nešto da ispunim nešto pa sam onda tek tad mogla da uđem ! ŠTA DA URADIM ???

  1. 0

   Možda imate dosta neodgovorenih zahtjeva….provjerite i ako ih imate ukonite ih

 21. 0

  IAM EJSBUK PROFIL SA NET ADRESOM. I POSTO MI JE ADRESA ISTEKLA NE MOGU UC NA PROFIL. KAKO I STO NAPRAVITI DA UDEM?? HVALA!!!

  1. 0

   Ako je istekla, možda da kreirate ponovo istu?

 22. 0

  Molim vas možete li me kontaktirati u vezi vraćanja fb profila jer nemam više pristup ni na fb profil ni na msn, hakiran je prije par dana, imam dosta važnih podataka koje bi voljela spasiti. 
  Pa vas molim za pomoć, isti je problem kao i kod Mahira.

  Voljela bi stupiti u kontakt sa osobom  cod3_n4m3_889093

 23. 0

  ako imas google crome  odes na  http://prntscr.com/elu1b  ovaj ključ , zatim na alati, proširenja i nađeš  fb skins i izbrišeš aplikaciju tj proširenje. LP

 24. 0

  naravno da je i dalje moguce neki dan frendu hakuju fb i on nemoze uc nanet hr i proba iz zaj… napraviti istu email adresu i uspije naci nsvi vi koji ste na net.hr bilo bi pametno da udjete jednom u 15 dana na email

 25. 0

  Znaci nemas nikakav pristup svojoj e-mail adresi..hmm…poznato mi pravo…ovako da ne gnjavim vidim da ovdje ima previse strucnjaka 😀 reci cu ti samo da postoji nacin da se se to vrati i to vrlo uspjesan nacin…ne poznajem te al rado cu ti pomoci…ostavi svoj e-mail pa cemo stupiti u kontakt ..svoj msn acc ces imati ponovo to ti OBECAVAM…Lp 889093

 26. 0

  ja bi stupila u kontakt s ovom osobom –
  cod3_n4m3_889093, ukoliko ć
  e vidjeti moj komentar..imam problemčić..pa ako mi je ta osoba voljna pomoći..naravno uz dogovor..ja sretna,

  cod3_n4m3_889093 sretan 🙂 🙂 problem je isti kao i mahirov 🙂 pa ako je

  cod3_n4m3_889093 tu negdje neka samo ostavi komentar pa da razmijenimo mailove i stupimo u kontakt..

 27. 0

  imam isti problem kao mahir..ako mi se moze javit decko koji je njemu nudio pomoc bila bi zahvalna 🙂

 28. 0

  Kod dobijes na svoju e-mail adresu 😀 otidji na mail i pogledaj prouku od fb-a u inbox vidjeces da imas kod od 8 znamenki 😀 taj kod copy+paste i kraj balade Lp

Comments 51 - 54 of 54First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

 • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
 • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
 • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.