November 18, 2020
Advertisement

Kako pristupiti Facebook mreži sa posla ili iz škole-korištenje Proxy servera

By Internet -

Prvo da definiram Proxy poslužitelja. Proxy poslužitelj je računalo koje posreduje između web-preglednika (kao što je Internet Explorer, Mozilla i sl.) i Interneta. Proxy poslužitelji omogućuju bolje mrežne performanse pohranjujući kopije često korištenih web-stranica.
Kad preglednik zatraži web-stranicu pohranjenu u zbirci proxy poslužitelja (njegovoj pred memoriji), tu stranicu dobit ćete od njega, što je brže od odlaska na Web.

Proxy poslužitelji pridonose i boljoj zaštiti filtrirajući web-sadržaj i zlonamjerne programe, a najviše ih se koristi za mreže u ustanovama (školama) i tvrtkama. Korisnici koji se na kućnom računalu povezuju s Internetom obično ne koriste proxy poslužitelj.

Dakle, tvrtke uglavnom koriste Proxy poslužitelje, osim da zaštite računala i podatke u firmi od neželjenih malicioznih datoteka, također žele spriječiti djelatnike od „gubljenja vremena“ na korištenju Interneta u privatne svrhe. Ovdje ću Vam u par koraka pokušati pomoći da zaobiđete postavke Proxy servera.


Proxy serveri su u principu vrlo jednostavni za korištenje i uglavnom ne zahtijevaju nikakve dodatne instalacije na računalu.
Kako bi ste pronašli odgovarajući Proxy kliknite na link:

http://www.hidefinder.com

Odaberite jedan od ponuđenih Proxy-a, a zatim upišite željenu adresu u okvir za adresu.* Proxy bi vas trebao odvesti izravno na traženu Internet stranicu.

*Ja sam test obavila sa ove stranice i sve je funkcioniralo bez većih poteškoća:
http://dont-block.info/ 

Ako i dalje ne možete pristupiti Facebook stranici, nastavite sa traženjem onoga Proxy-a preko kojega ćete uspješno pristupiti stranici.
Na stranici http://www.hidefinder.com lista Proxy-a se ažurira svaki dan.

Napomena: Loš stvar kod korištenja besplatnih Proxya na internetu je taj da većina njih ne radi kako treba jer Proxy serveri često mijenjaju  IP. Čak i ako nađete na Proxy koji radi često je prespor.

Morate držati na umu da u principu koristite neko treće računalo kako bi ste pristupili željenoj Internet stranici te tomu još pridodajte opterećenost mreže koju koristite na poslu i logičan ishod je čekanje koje ćete svakako iskusiti kako bi ste na koncu surfali gdje želite. Ali, ako Vas je ovaj članak zainteresirao, vjerojatno je to da imate nešto slobodnog vremena koje bi ste željeli iskoristiti za stvari ne vezane uz posao tako da vrijeme ne bi trebao biti problem.

2 Comments

Comments -49 - 0 of 2First« PrevNext »Last
  1. 0

    Joj hvala bas cu probati ovo u skoli.

  2. 0

    Sa proxy serverima treba biti malo uporniji, u sustini rade sve kako treba. Probao sam i na FACEBOOK-u i upalilo je

Comments -49 - 0 of 2First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.