March 24, 2019
Advertisement

Kako prebaciti kontakte sa starog mobitela na iPhone

By Internet -

Jedan od najvećih problema prilikom prelaska sa jednog mobitela na drugi predstavlja prebacivanje kontakata sa starog mobitela na novi. Ukoliko su mobiteli od istog proizvođača, problem se uglavnom rješava korištenjem ugrađenih opcija za sinkronizaciju podataka između dva mobitela ili u pratećem programom koji ste dobili uz telefon. No prilikom prelaska na iPhone uređaj, stvari su malo kompliciranije. S obzirom da ne možete iskoristiti Bluetooth kao jednu od opcija, ostaju vam samo dvije moguće.

Prva opcija se može primijeniti ukoliko nemate previše kontakata u svom starom mobitelu i ako svi oni mogu stati na vašu SIM karticu. Tada, je potrebno samo kopirati sve kontakte sa starog telefona na SIM karticu, ubacite je potom u iPhone, uključiti ga i kada sistem završi sa podizanjem odaberite opciju Settings.

U okviru odaberite opciju Mail – Contacts – Calendars, zatim opciju Import SIM Contacts i iPhone će iskopirati sve kontakte koje nađe na SIM kartici.

Eventualni problem koji može nastati uslijed korištenja ove metode je taj što velika većina mobitela koristi standardne SIM kartice, dok iPhone koristi mikro SIM karticu, tako da zbog nekompatibilnosti SIM kartica možete biti u nemogućnosti sami izvršiti prebacivanje, no postoji opcija ili da kod mobilnog operatera zatražite kopiranje podataka sa stare SIM kartice na novu ili da pomoću posebnog utora za mikro SIM kartice, istu ubacite u vaš stari mobitel i kopirate sve kontakte na iPhonovu mikro SIM karticu.

Druga opcija je sinkronizacija kontakata pomoću Microsoft Outlooka. Gotovo svi proizvođači mobilnih uređaja, u pratećem programu za povezivanje mobitela sa računalom, imaju ugrađenu opciju sinkronizacije imenika sa Microsoft Outlook programom. Pretpostavljamo da ste sinkronizaciju svih kontakata sa vašeg starog mobitela izvršili te da se oni već nalaze u adresaru Microsoft Outlook-a.

Kako bi sinkronizacija između Microsoft Outlook-a i iTunesa funkcionirala kako treba, prvo je potrebno aktivirati iTunes Sync add-in u Outlook-u. Kod Microsoft Outlook-a verzije 2003 potrebno je napraviti sljedeće korake:

 • Odabrati opciju Tools – Options
 • Kliknuti na opciju – Other, zatim – Advanced Options
 • Odabrati COM add-ins, zatim iTunes sync add-in i kliknuti – OK – Apply

Kod Microsoft Outlook-a verzije 2007 i 2010 verzije potrebno je napraviti sljedeće korake:

 • Odabrati opciju Tools – Trust Center
 • Pod opcijom – Categories odabrati – Add-ins
 • Pod opcijom Details pronaći iTunes add-in na Inactive Application Add-ins listi
 • Pod Manage box-om, odabrati COM Add-ins zatim kliknuti – GO
 • Kada se pojavi dijalog COM Add-ins odabrati iTunes sync Add-in
 • Kliknuti – OK

Pomoću ovih par koraka aktivirali ste opciju sinkronizacije programa iTunes sa Microsoft Outlook-om. Sljedeće što trebate napraviti je povezati vaš iPhone uređaj sa računalom, i pokrenuti program iTunes. Bitno je pritom zapamtiti kako se morate istim računalom na kojem ste izvršili prethodnu sinkronizaciju vašeg starog mobitela sa Outlook-om.

Sada kliknite na vaš iPhone u meniju sa lijeve strane pod stavkom Devices:

U samom vrhu ekrana odaberite stavku Info:

Označite kućicu ispred opcije Sync Contacts with i iz padajućeg menija odaberite stavku Outlook:

Na kraju kliknite na opciju Sync u donjem desnom uglu iTunesa:

Nakon ove procedure, iPhone će započeti sa sinkronizacijom Microsoft Outlooka i svi brojevi i kontakti biti će prebačeni na vaš uređaj.

0 Comments

Comments -49 - 0 of 0First« PrevNext »Last
Comments -49 - 0 of 0First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

 • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
 • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
 • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.