November 24, 2020
Advertisement

Kako napraviti Web stranicu prilagođenu mobilnim uređajima

By Internet -


Kao što smo već spomenuli u članku Prilagođavanje WEB stranice mobilnim uređajima prijeko je potrebna prilagodba Web stranice sve većem broju korisnika koji preferiraju korištenje svojih pametnih telefona u svrhu svakodnevnog pretraživanja Interneta.
Dakle, u ovom članku spomenut ćemo par najjednostavnijih online opcija za prilagođavanje Web stranice korisnicima mobilnih uređaja, odnosno kreiranje mobilne Web stranice bez potrebe angažiranja stručnjaka i plaćanja posebnog dizajna.

Za testiranje odabrali smo najpopularnije platforme WordPress i Joomla kod kojih, koristeći vrlo jednostavnu aplikaciju odnosno dodatak, pomoću kojega stranicu mogu prilagoditi gotovo svi i to u svega par koraka.
Kod Joomle testirali smo besplatnu komponentu Mobile Joomla koja je uistinu jednostavna i pregledna te se bez problema može integrirati na stranicu koja se nalazi na Joomla platformi.
Dodatak je prilagođen gotovo svim mobilnim uređajima i OS kao što su iPhone, Android – Smartphone (XHTML), WAP, iMode.

Za WordPress smo odabrali besplatan dodatak WordPress Mobile Pack kompletan alat koji će vam pomoći da napravite prilagođenu mobilnu stranicu od svoje WordPress stranice ili bloga.
WordPress Mobile Pack uključuje mobilni switcher za odabir tema ovisno o vrsti korisnika koji posjete stranicu, izbor mobilnih tema, dodatni widgeti, adaptacija uređaja i mobilna upravljačka ploča koja omogućava korisnicima uređivanje stranice ili pisanje novih postova sa svojih mobilnih uređaja.

Svakako, ne zaboravite na činjenicu kako sve više korisnika pretražuje Internet putem svojih mobitela i pametnih telefona. Ovdje možete pročitati više o tome zbog čega je bitno prilagođavanje Web stranice mobilnim uređajima.

2 Comments

Comments -49 - 0 of 2First« PrevNext »Last
 1. +1

  Ne ide mi na mobitelu.To je glupo!
  😛

 2. -1

  :O

Comments -49 - 0 of 2First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

 • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
 • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
 • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.