September 08, 2020
Advertisement

Kako kupovati na eBayu

By Internet -

eb_kupnjaNakon što ste se registrirali za korištenje PayPal – a i eBaya, pretražujte ponudu na eBayu na isti način na koji biste to činili kao i u bilo kojoj drugoj internetskoj trgovini, dok ne pronađete artikl za koji ste zainteresirani.

Kliknite na sliku artikla koji vas zanima i učitat će se stranica koja donosi sve podatke vezane uz odabrani artikl. Provjerite po kojoj se cijeni artikl nudi trenutačno, koji je prvi viši iznos kojim možete licitirati i može li se artikl kupiti odmah po nekoj cijeni, bez licitiranja (ako može, postoji dugme Buy It Now). Provjerite i koliko je pouzdan prodavač u rubrici Meet the seller. Ovo je jako bitno jer vam je u interesu odabrati prodavača koji ima dobar rating ili ocjenu. Savjetujem vas da pronađete i komentare ostalih kupaca o ovom prodavaču kako bi ste se uvjerili da prodavač uredno dostavlja, te da nema nekakvih loših iskustava kod drugih kupaca. Ova opcija u eBayu naziva se Feedback, a pronaći ćete je kada uđete u opciju Meet the seller u opciji Detailed Seller Ratings (kliknete u See all).


Provjerite pri dnu stranice dostavlja li prodavač artikl i u Hrvatsku. Ako dostavlja, u rubrici Ships to, moguće je odabrati opciju Croatia, nakon čega se ispisuje cijena i način dostave u Hrvatsku. Također se ispisuje i informacija o tome koliko će otprilike dana artikl putovati tim tipom dostave do Hrvatske. Ako ste zadovoljni prikazanim, upišite cijenu kojom želite licitirati ili pritisnite Buy It Now ako želite odmah kupiti artikl po nešto višoj cijeni.

Ukoliko ste licitirali, pojavit će se stranica putem koje se traži da potvrdite svoju licitaciju čime eBayu, odnosno prodavaču, garantirate da ćete artikl kupiti po cijeni koju ste ponudili ukoliko pobijedite na aukciji, to jest ukoliko se pokaže da je cijena kojom ste licitirali bila najviša ponuđena. Kliknite, dakle, na Confirm Bid ako ste sigurni da želite potvrditi licitaciju. Ako pobijedite, kod prve sljedeće posjete eBayu biti ćete preusmjereni na PayPal kako biste platili odabrani artikl.

Kod aukcija postoji nekoliko načina kako licitirati te kako osigurati najveću šansu da po željenoj, najnižoj cijeni dobijete željeni artikl. O ovim opcijama i malim trikovima moći ćete detaljnije čitati u jednom od narednih članaka.

Prepaid kreditne kartice za sigurnu kupovinu preko Interneta

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.