November 24, 2020
Advertisement

Kako privući posjetitelje na Web stranicu ili Blog

By Internet -

Recimo da ste upravo stvorili ono što vjerujete da je najveća Web stranica ili Blog u povijesti čovječanstva … što sada? Sjediti i čekati da budete otkriveni nažalost i nije baš najsretnije rješenje. Morate svakako poduzeti aktivne korake kako bi ste postigli da vaša Web stranica ili Blog postane poznat i ostatku svijeta. Dat ću vam nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam, nadam se, biti od pomoći.

Provokacija koja izaziva reakciju

Provokacija i polarizacija gledišta je jedan od najučinkovitijih načina, kako privući pozornost. Navesti ću kao primjer Blog: Perez Hilton. Glavni razlog zbog kojeg se ovaj Blog vinuo „nebu pod oblake“ je taj što se autor nije bojao izraziti svoje mišljenje bez obzira kako sirovo ili kontroverzno ono bilo. Ako vaša Web stranica ili Blog izaziva žestoke reakcije među čitateljima, oni će svakako biti još aktivniji u komentiranju na stranici ili Blogu, te će zasigurno prenijeti iskustvo svojim prijateljima i poznanicima, a vi ćete započeti sa brojanjem posjeta, za što će vam jako brzo trebati i kalkulator.

Objavite besplatno izvješće ili obrazac

Objavljivanje kratkog, besplatnog izvješća, korisnog obrasca ili bilo čega što bi čitateljima moglo biti od koristi, a što mogu besplatno preuzeti sa vaše Web stranice ili Bloga, te činjenica da čitatelji mogu isti slobodno distribuirati, svakako će pridonijeti porastu broja posjetitelja. Naravno, adresa vaše stranice ili Bloga (URL) će biti prožeta kroz cijeli tekst te će čitatelji biti upućeni u to da u koliko žele dobili više informacija ili sličnih korisnih stvari na temu izvješća, trebaju posjetiti vašu Web stranicu ili Blog. Kako sve više i više čitatelja bude preuzimalo (download sa vaše stranice ) te dalje re-distribuiralo svojim poznanicima korisne stvari, sve više i više posjetitelja će dolaziti na vašu stranicu ili Blog.

Social Bookmark – značenje i važnost

Social bookmarking (anglizam) je Internet praksa organiziranja i pohranjivanja linkova (poveznica), te njihovog označavanja sa ključnim riječima ili tagovima kako bi kasnije takav sadržaj bio lakše dostupan svim korisnicima Interneta.

Koristite Social Bookmarking sučelja kao što je Digg i potaknite čitatelje da glasaju za vašu Web stranicu ili Blog. Pobrinite se da vam naslovi konkretno prikazuju misao koja se ističe i obilježava stranicu, nešto što će privući pozornost na vaše stranice.

Komentirajte i vi

Pokušajte komentirati srodne Blogove, stranice ili se pak uključite u rasprave na forumima,  budite originalni, inovativni i provokativni, ali naravno bez da vrijeđate ikoga. To će potaknuti druge da reagiraju na vaše komentare i posjete vašu Web stranicu ili Blog kako bi saznali više o Vama. Na forumima obavezno, ako je to dopušteno, podesite potpis kao link na vašu domenu, kako bi kod svake vaše objave ostali korisnici mogli pogledati vaše stranice:

<a title=”Internet Svijet” href=”http://www.internetsvijet.com”>Internet Svijet</a>

Postoji također i strategija koja nije baš “fer play”, ali je još uvijek vrlo učinkovita, naravno ako vam ne smeta maleno mimoilaženje pravila. To je u biti sistem da sami komentirate na svojim Web stranicama ili Blogovima ili da unajmite ljude da to čine umjesto vas kako bi osigurali aktivnu, svježu i zanimljivu raspravu.

Ako koristite ove metode ispravno i ne smeta vam da dodatno radite na svojim stranicama ili Blogu kako bi postigli određenu popularnost, i privukli što više sljedbenika, nemojte odustati i zasigurno ćete biti zadovoljni krajnjim rezultatom.

0 Comments

Comments -49 - 0 of 0First« PrevNext »Last
Comments -49 - 0 of 0First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.