- Sve o Internetu - https://www.internetsvijet.com -

Kako otvoriti Facebook Stranicu

facebook-page [1]Isprva, može biti malo zbunjujuće za zapamtiti kako pronaći Facebook Stranice ( Facebook Page). Za početak, tu je mala alatna traka na dnu vašeg Facebook ekrana. Pogledajte niže, lijevo – ikona sa “F” logotipom u plavom okviru gdje piše “Aplikacije”. Kliknite tu, i vidjet ćete ikonu gdje piše: “Oglasi i stranice”. Klikom na ikonu „oglasi i stranice“ spremni ste započeti sa otvaranjem Facebook Stranice.

U novoj verziji Facebooka opciju za otvaranje Facebook stranice pronaći ćete u samom dnu stranice među opcijama:  About · Advertising · Create a Page · Developers · Careers · Privacy · Terms · Help
No da Vam olakšamo kliknite na Create a Page [2] i tu ste.

I. Otvaranje Stranice
  1. Izaberite “kategoriju”, koja određuje gdje vaše stranice biti vidljive u Facebook direktoriju. Pazite pritom da pažljivo odaberete kategoriju koja u potpunosti odgovara sadržaju koji planirate postaviti na Stranici. Jednom kada se odlučite za kategoriju više je nije moguće promijeniti.
  2. Pažljivo odaberite ime za Stranicu – ovo je također nepromjenjiva stavka i biti će dio URL linka Facebook Stranice. (Jako bitno za Search engine optimization – SEO)
  3. Ispunite „Captcha polje“(Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) koje se koristi u sklopu brojnih Internet usluga sa ciljem utvrđivanja radi li se o ljudskom biću koje pristupa usluzi ili pristup pokušava da ostvari neki programirani proces, najčešće maliciozne prirode.


II Prilagodba Stranice
Osnovno poznavanje rada Facebook – je u principu sve što vam je potrebno da bi prošli kroz prilagodbu Facebook Stranice koju ste otvorili. Ulaskom na opciju „Uredi stranicu“ ulazite na brojne postavke koje ćete, korak po korak, pažljivo prilagoditi vašoj Stranici.
III Promoviranje Facebook Stranice
Ovaj korak može biti koristan utoliko što puštate da Facebook napraviti sav posao umijesto vas, te da vas, nadajmo se, rangira visoko na tražilicama. Prijavite Stranicu na društvene mreže kao što su: www.delicious.com, www.faves.com i naravno, na bilo koji od vaših omiljenih “Social Bookmarking“ usluga. I nemojte zaboraviti oglasiti svoju novu Facebook Stranicu na svojim blogovima, u e-mail potpisu, na forumima i slično!