November 24, 2020
Advertisement

Kako otvoriti Facebook Stranicu

By Internet -

facebook-pageIsprva, može biti malo zbunjujuće za zapamtiti kako pronaći Facebook Stranice ( Facebook Page). Za početak, tu je mala alatna traka na dnu vašeg Facebook ekrana. Pogledajte niže, lijevo – ikona sa “F” logotipom u plavom okviru gdje piše “Aplikacije”. Kliknite tu, i vidjet ćete ikonu gdje piše: “Oglasi i stranice”. Klikom na ikonu „oglasi i stranice“ spremni ste započeti sa otvaranjem Facebook Stranice.

U novoj verziji Facebooka opciju za otvaranje Facebook stranice pronaći ćete u samom dnu stranice među opcijama:  About · Advertising · Create a Page · Developers · Careers · Privacy · Terms · Help
No da Vam olakšamo kliknite na Create a Page i tu ste.

I. Otvaranje Stranice
 1. Izaberite “kategoriju”, koja određuje gdje vaše stranice biti vidljive u Facebook direktoriju. Pazite pritom da pažljivo odaberete kategoriju koja u potpunosti odgovara sadržaju koji planirate postaviti na Stranici. Jednom kada se odlučite za kategoriju više je nije moguće promijeniti.
 2. Pažljivo odaberite ime za Stranicu – ovo je također nepromjenjiva stavka i biti će dio URL linka Facebook Stranice. (Jako bitno za Search engine optimization – SEO)
 3. Ispunite „Captcha polje“(Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) koje se koristi u sklopu brojnih Internet usluga sa ciljem utvrđivanja radi li se o ljudskom biću koje pristupa usluzi ili pristup pokušava da ostvari neki programirani proces, najčešće maliciozne prirode.


II Prilagodba Stranice
Osnovno poznavanje rada Facebook – je u principu sve što vam je potrebno da bi prošli kroz prilagodbu Facebook Stranice koju ste otvorili. Ulaskom na opciju „Uredi stranicu“ ulazite na brojne postavke koje ćete, korak po korak, pažljivo prilagoditi vašoj Stranici.
III Promoviranje Facebook Stranice
Ovaj korak može biti koristan utoliko što puštate da Facebook napraviti sav posao umijesto vas, te da vas, nadajmo se, rangira visoko na tražilicama. Prijavite Stranicu na društvene mreže kao što su: www.delicious.com, www.faves.com i naravno, na bilo koji od vaših omiljenih “Social Bookmarking“ usluga. I nemojte zaboraviti oglasiti svoju novu Facebook Stranicu na svojim blogovima, u e-mail potpisu, na forumima i slično!

3 Comments

Comments -49 - 0 of 3First« PrevNext »Last
 1. -1

  nemogu otvoriti svoju facebook stranicu .

  1. 0

   zašto ne mogu otvorit svoju facebook stranicu kad sam do sad se logirao sa bmilano243@gmail.com pasword:******

  2. 0

   Poštovani,

   Trebate slijediti upute koje su Vam ponuđene kako bi ste potvrdili da ste vlasnik navedenog računa. Dakle, na sadržaju koji kaže “Please Verify Your Identity
   We’ve received feedback that your account may not be real. Facebook is a community where people share and interact using their real identities.
   Facebook does not allow accounts that:

   Pretend to be someone else
   Use a fake name
   Don’t represent a real person

   In order to regain access to your account, please complete the following security check to verify your identity and help keep Facebook secure.”
   KLIKNITE NA CONTINUE te dalje slijedite upute!

  3. 0

   ne mogu ni ja svoju

 2. 0

  Naziv FB stranice je MOGUCE promjeniti…… e sad je pitanje kako?

  Nekadasnji portal sarajevo-x.com je presao na klix.ba i promjenili su naziv stranice na nekih 90 000 clanova http://www.facebook.com/sarajevox , jedino sto je ostalo u linku “sarajevox”

  1. 0

   Vjerovatno je moguće uz zahtjev koji se salje Facebooku zatraziti promjenu naziva – u slucajevima kada dolazi do opravdanog razloga kao sto je promjena vlasnistva i imena firme i sl. FB odobrava takve promjene

  2. 0

   kako da pošaljem taj zahtjev facebooku??

 3. 0

  kako da pošljam taj zahtjev facebooku. pomozi molim te

  1. -1

   Kakav zahtjev želite poslati?

Comments -49 - 0 of 3First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

 • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
 • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
 • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.