November 24, 2020
Advertisement

iPhone upute za početnike

By Internet -

Kupnja novog mobitela može sa sobom donijeti podosta komplikacija, naročito ako prelazite na neki novi, drugačiji model koji do sada niste imali. Na samom početku susrest ćete se sa problemima prilikom upoznavanja sa sučeljem, funkcijama i mogućnostima novog mobitela, nadalje sa prebacivanjem podataka sa starog mobitela na novi te naposljetku sa privikavanjem na rad u potpuno novom okruženju.

Ukoliko ste po prvi puta sretni i ponosni vlasnik iPhone uređaja, doživjet ćete potpuno novo iskustvo u korištenju, a mi smo tu kako bi vam pomogli da što brže i lakše napravite prve korake

Prva stvar koju morate napraviti je na vaše računalo instalirati besplatni program pod imenom iTunes. Ovo je nezaobilazna stavka za daljnje korištenje iPhone uređaja, jer vam omogućava backup svih podataka sa vašeg mobitela, sinkronizaciju multimedijalnih sadržaja, instalaciju novih aplikacija i druge jako važne funkcije vezane za vaš iPhone uređaj. iTunes je besplatan program i možete ga preuzeti na službenoj Apple stranici.

Slijedeći korak bi bio prebacivanje svih kontakata sa starog mobitela na vaš novi iPhone. Procedura nije previše komplicirana, ako se držite naših uputa za prebacivanje kontakata na iPhone.

Kako bi ste mogli koristite iTunes i sve opcije koje vam taj program pruža, neophodno je kreirati vlastiti Apple ID. Apple ID je vaš nalog kojem pristupate svim Apple servisima i kojim se identificirate prilikom korištenja istih. Najveći Apple servis na našim prostorima je App Store, a putem njega omogućeno vam je da na vaš iPhone uređaj instalirate razne aplikacije, igre i druge sadržaje. Apple Store sadržava velik broj aplikacija koje su spremne za instalaciju, a taj broj svakim danom raste. Kako bi ste bili u mogućnosti koristiti App Store, morate prvo kreirati Apple ID. Nakon što uspješno kreirate vaš Apple nalog, spremni ste započeti sa instalacijom aplikacija i igrica koje vas zanimaju.

Najvjerojatnije će vam biti zanimljive aplikacije poput iMessage, koja vam omogućava besplatnu SMS komunikaciju sa vašim prijateljima koji također imaju iPhone,  Find My iPhone koja vam pomaže da pronađete vaš iPhone ukoliko ga izgubite i Find My Friends koja omogućava vašim prijateljima da vide vašu trenutnu lokaciju, kao i vi njihovu.

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.