June 03, 2019
Advertisement

Internet tražilice kao ključ uspjeha

By Internet -

search_enginesJedna od jako bitnih stavki koju nikako ne smijemo zanemariti u pokušaju da isplivamo iz mora sličnih ponuda koje se već nalaze na internetu je važnost internet tražilica (search engines).

Greška koju sam dugo vremena ponavljala pokušavajući plasirati svoju ponudu visoko na internet tražilici google je činjenica da sam bila isključivo koncentrirana na google.hr, koji je bio moj standardni pretraživač s obzirom da se nalazim u hrvatskoj.

Zašto je to bila greška?

Naime google.hr nije pretraživač koji će koristiti osoba koja živi van hrvatske.

Primjer: osoba koja se nalazi u njemačkoj i želi pretraživati ponude na internetu koristit će google.de. Isto kao što je nama uobičajena zadana tražilica google.hr u njemačkoj je to google.de. I tu se javlja problem.

Ponuda za koju ste postigli da bude visoko pozicionirana na hrvatskom google-u ne mora uopće biti vidljiva na njemačkoj inačici.

Tada je u principu naš trud bio uzaludan. Naša ponuda nije vidljiva potencijalnom kupcu.

Dakle, iz ovog iskustva sam naučila da nije bitno ponudu visoko pozicionirati na hrvatskom google-u, naravno ako nam je cilj plasiranje ponude van hrvatskih granica.


Kako bi Vam približili ovu činjenicu, ponudit ćemo vam mali test koji će vam sigurno biti zanimljiv. Pretražit ćemo u google.de koristeći ključne riječi: „ferienwohnung vis“ što bi značilo „apartmani vis“. U drugom prozoru napravit ćemo paralelnu pretragu po istim ključnim riječima, samo ćemo za pretraživanje koristiti google.hr.

 

Budite uvjereni da ćete ostati iznenađeni rezultatom ovog malog testa: 

google_vs-google1

 

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.