- Sve o Internetu - https://www.internetsvijet.com -

Internet poslovanje vs. klasično poslovanje

waitingKad sam pokrenula svoju prvu web stranicu za naše apartmane na Visu, svaki dan sam provjeravala  brojač posjetitelja koji sam imala integriran na početnoj stranici.

Par posjetitelja jučer, par danas…Kako je moguće da nakon toliko uloženog truda oko biranja svih onih lijepih fotografija uvale, nakon pomnog odabira „ultra“ modernog dizajna, nakon sati i sati provedenih u izradi moje prve stranice da još uvijek posjetitelje mogu izbrojati na prste jedne ruke?!!

I to tjedno! Gdje su svi ti ljudi za koje sam se nadala da će pronaći našu prelijepu stranicu?

Onda sam stala i zamislila se. Što bi bilo da sam npr. pokrenula posao sa izradom pozivnica za dječje rođendane. Otvorila bi obrt, izradila bi ogledne primjere pozivnica koje bi imala u ponudi, sastavila bi cjenik za iste…i onda i onda bi sjela na trosjed i čekala da se prvi klijenti jave. Ali nakon nekog vremena umorila bi se čekajući da telefon zazvoni. Zašto nitko ne zove? Pa da, naravno, ta ja sam jedina osoba na ovom svijetu što je upoznata sa činjenicom da sam započela sa novim poslom – da izrađujem pozivnice za dječje rođendane.

Tada sam zaključila da se ista stvar događa sa mojom novom web stranicom.

Ako se ne potrudim upoznati svijet o njezinu postojanju neću ni privući posjetitelje.

Spoznala sam da je u biti velika zabluda vjerovati kako je za „online“ poslovanje dovoljno izraditi web stranicu, te je objaviti na internetu.

Način na koji ćemo svoju stranicu uspješno prezentirati svijetu u principu se nimalo ne razlikuje od načina promoviranja bilo kakovog drugog posla koji pokrećemo.

I zato sam krenula korak po korak sa istraživanjem: „kako uspješno promovirati internet stranicu koja nudi privatni smještaj na otoku Visu.“

Za početak ja sam odlučila odgovoriti na par pitanja koja će mi biti od velike koristi: