May 22, 2019
Advertisement

Graz-noćni život-gdje izaći-što posjetiti

By Internet -

grazGraz, drugi po veličini grad u Austriji, nalazi se na rijeci Mur i zanimljiv je spoj povijesne arhitekture i modernog života. Tijekom svog boravka u Grazu, nikada vam neće faliti slobodnog vremena. Ako ste ljubitelj antičke arhitekture i muzeja biti ćete više nego zadovoljni onim što Graz nudi.
Hauptplatz (glavni trg), u srcu grada, Paulustor (Paul’s Gate) na otvorenom, Österreichisches Freilichtmuseum su primjeri mjesta koja svakako trebate obaći. Također možete ići na vožnju balonom iznad grada ili pak otići pogledati festivale umjetnosti; od jazza do umjetnosti mimike. Jesti u Grazu je naprosto užitak za bilo koga, bilo da želite imati intimnu večeru ili ste se odlučili pregristi nešto na brzinu. Grad također nudi raznovrstan noćni život s opcije za svačiji ukus.

Živa glazba, kazalište i ples u Grazu su prisutni tijekom cijele godine. Mnogi od kafića i barova u gradu imaju živu glazbu na vikende, najčešće jazz.

Glavno područje za zabavu je tzv. Bermudski trokut (Bermudadreieck), omeđen trima trgovima u blizini Hauptplatza – Färberplatz, Mehlplatz i Glockenspielplatz.
Taj prostor, s brojnim kafićima i barovima, danju je prilično miran, ali zato noću postaje najživlji dio grada.
Jedan od zanimljivih barova na tom području je trendovski bar – M1 (Färberplatz 1, Graz).
m1-cafe
U blizini je i veliki Irski Pub – Molly Malone (Färbergasse 15, Graz) mjesto za sve one željne dobre atmosfere i odličnog piva.
Molly Malone
Nešto istočnije, u blizini sveučilišta, također je iznimno živahno, a jedni od popularnijih okupljališta mladih su Three Monkeys (Elisabethstraße 31, Graz)
ThreeMonkeys
i Pharmacy (Leonhardstraße 35, Graz).
pharmacy-bar
Za one koji žele nešto drukčije, preporuka je Dom im Berg (Schloßberg 4, Graz), klub smješten u tunelima ispod Schlossberga, a ponosi se izvrsnim ozvučenjem i rasvjetom.
dom_im_berg
Ukoliko želite mirniji noćni izlazak, odlična opcija je odlazak na Murinsel, noću naročito privlačan radi šarenila koje proizvodi posebna rasvjeta. Tu je i Opera, druga najveća u Austriji, odmah iza bečke.

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.