October 28, 2020
Advertisement

eBay-najnovija zaštita kupaca-najsigurnija Internet kupnja preko eBay mreže

By Internet -

Što podrazumijeva najnoviji sistem eBay zaštite kupaca?
eBay novi sistem zaštite kupaca obuhvaća sve predmete kupljene na eBay.com stranicama te predmete plaćene metodom koju odobrava eBay. eBay zaštita pokriva predmete koji nisu primljeni ili ne odgovaraju navedenom opisu. eBay nova zaštita kupaca NE obuhvaća zabranjene ili ograničene artikle te artikle iz kategorije „Motors“ (osim za dijelove i pribor) i kategorije „Real Estate“. Dakle, većina poslovnih i industrijskih kategorija su pokrivene ovom novom eBay zaštitom kupaca. Važno je držati na umu da ova zaštita ne pokriva lažne optužbe ili naknadno predomišljanje kupca. Isto tako, predmeti moraju biti kupljeni na web stranicama američkog eBay.com kako bi bili pokriveni eBay zaštitom, a reklamaciju je potrebno podnijeti najkasnije 45 dana od dana uplate.


Što se dogodilo sa PayPal zaštitom kupaca?
PayPal zaštita na eBay mreži postojala je samo za eBay kupce koji plaćaju putem PayPal računa. Sada kupnju i zaštitu te pronalazak rješenja za Vašu eBay kupnju i reklamacije u potpunosti preuzima eBay, za sve regularne metode plaćanja.
eBay zaštita, za razliku od PayPal zaštite kupaca pokriva nabavnu cijenu kupljenog artikla plus cijenu dostave istoga. eBay zaštita također uvodi novi, postupak rješavanja eventualnih problema putem službe za korisnike, tako da možete dobiti pomoć ili savjet relativno brzo; telefonskim putem ili online.

Trebam li reklamirani artikl poslati natrag prodavaču?
Ako ste otvorili artikl te uvidjeli da isti nije u skladu sa ponuđenim opisom na eBay-u, onda morate isti poslati natrag prodavaču. Također morate informirati eBay o broju poslane pošiljke kako bi ste dobili povrat novca na svoj PayPal račun.

Prepaid kreditne kartice za sigurnu kupovinu preko Interneta

1 Comment

Comments -49 - 0 of 1First« PrevNext »Last
 1. 0

  I sam kupujem preko eBaya, i to često. Dodao bih jednu malu napomenu na ovu temu, ako dozvoljavate…

  Dogodilo mi se više puta da su prodavači na eBayu inzistirali na wire transferu (žični prijenos), umjesto na PayPal načinu plaćanja.

  To je zamka!
  Na taj način Vas eBay ne može zaštititi, a kupac Vas može prevariti i ne možete mu ništa.

  Obratite pozornost:
  Ako kupujete preko eBaya i ako Vam prodavač zatraži da mu platite na bilo koji drugi način osim PayPala, odmah ga prijavite eBayu jer time on krši eBay uvjete korištenja.

  Koristite samo PayPal način plaćanja i Vaša će internet kupovina uvijek biti osigurana od strane eBaya.

  Nadam se da će ove informacije pomoći svima koji kupuju preko eBaya, ali i onima koji će tek kupovati, kako im se ne bi dogodilo da ostanu prevareni i opljačkani.

  1. +1

   hvala na informaciji! 🙂

Comments -49 - 0 of 1First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

 • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
 • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
 • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.