October 28, 2020
Advertisement

eBay – Kako započeti

By Internet -

ebay_paypalInternet kupnja ili popularno online shopping već je godinama u svijetu uobičajena praksa. Nabavke artikala koji se ili ne mogu nabaviti u lokalnim dućanima ili su jednostavno puno povoljniji ovim putem ljudima diljem svijeta postalo je uobičajena praksa uštede vremena i novca. Ebay je jedan od preferiranih mjesta za internet kupnju. Stvar je naprosto u tome da se predmeti putem eBaya prodaju po sistemu aukcije – početna cijena im je uvelike niža od cijene istoga u stvarnim trgovinama, tako da kupac ima veliku šansu da traženi artikl dobije na aukciji stvarno povoljno. Aukcije se odvijaju „uživo“, putem Interneta, na platformi koja pruža odličan i siguran temelj za ovakvu vrstu internet kupnje i prodaje.Kako započeti?

Da bi ste uopće mogli biti kupac na eBayu, morat ćete najprije postati korisnik PayPal usluge, najvećeg svjetskog servisa namijenjenog plaćanjem putem Interneta.

Za razliku od klasičnog plaćanja kreditnim karticama PayPal je uistinu siguran način plaćanja, te vam omogućava da izvršite uplatu i na račun pojedinca, fizičke osobe, a ne samo firmi.


Dakle sad ću ukratko opisati postupak otvaranja PayPal korisničkog računa:

 1. Posjetite web-stranicu PayPala na adresi www.paypal.com i kliknite na link Sign up; dosta je sitan – potražite ga pri dnu okvira Account login.
 2. Pojavit će se stranica na kojoj se od vas traži da odaberete državu u kojoj živite. Nakon što odaberete državu, bit ćete automatski preusmjereni na sljedeći korak.
 3. Od vas se sada traži da odaberete tip registracije, a nudi se njih tri. Odaberite Personal Account budući da preostala dva nude pogodnosti samo u slučaju da novac možete i primati. Kliknite na Continue.
 4. Pojavljuje se obrazac koji morate ispuniti osobnim podacima, pa tako i postupite – upišite ime, prezime, adresu, telefone, adresu e-maila. lozinku koju želite koristiti za PayPal i tako dalje, te na kraju opet kliknite na Continue.
 5. Od vas se sada traži da upišete podatke o svojoj kreditnoj kartici. Upišite ime i prezime, tip kartice, broj kartice, datum isteka kartice i kontrolni kod kartice te opet kliknite na dugme za nastavak.
 6. Sada bi ste trebali dobiti e-mail u kojem se nalazi link na koji morate kliknuti kako biste potvrdili postupak registracije. Provjerile e-mail i kliknite na spomenuti link.
 7. Pojavit će se stranica u kojoj još morate upisati lozinku koju ste odabrali u četvrtom koraku i proces će biti završen. Ukoliko želite manipulirati iznosima većim od 100 dolara. PayPal će od vas tražiti dozvolu da vam u sigurnosne svrhe naplati sitnu akontaciju (oko 1,5 dolar), no to možete učiniti i kasnije. Također ćemo u jednom od narednih članaka objaviti ovaj postupak – skidanja limita. Sada ste spremni koristiti PayPal.

Nakon što ste poslali korisnik PavPala. potrebno je registrirati se i na sam eBay:

 1. Posjetite stranice eBaya na adresi www.ebay.com te odaberite opciju Register.
 2. Ispunite obrazac sa svojim osobnim podacima. Ovo je jako slično otvaranju email računa stoga neću duljiti.

Kada ste završili postupak registracije spremni ste za kupnju. U idućem članku, u kratkim crtama opisat ću postupak kupnje na eBayu.

Prepaid kreditne kartice za sigurnu kupovinu preko Interneta

32 Comments

Comments 51 - 100 of 32First« PrevNext »Last
 1. -1

  Molim vas jeli možete napisati kako registrirati firmu, da bih mogao prodavati artikle na eBayu?
  Hvala unaprijed.

  1. -1

   Postovani, za postupak otvaranje firme pogledajte ovaj link

 2. 0

  Ja sam se prijavila na paypal tj dodala sam drugu karticu i također su mi tražili taj četveroznamenskasti broj i pogriješila sam ga i odbili su mi karticu i nemam pravo više se prijaviti s njom, kako to mogu promijeniti, kako da mi je opet prihvate, otvorila sam tek račun, ne bi ga zatvarala i mijenjala kartice. pomozite mi molim vas,hvala.
  znate li kako ih mogu kontaktirati preko skype!

  1. 0

   Ja bi pokusala kontaktirati PayPal i objasniti im kako je doslo do greske. Oni ce vas najbolje savjetovati kako dalje.

 3. 0

  helloooo…-
  u panici sam.. imam već otvoreni račun na paypalu.. no, nakon što mi je kartica blokirana iz razloga što mi je netko htio provaliti na nju, dobila sam novu dakle isti broj računa je… i pokušala sam na paypalu promjeniti neke podatke koje su povezan s novom karticom, međutim neće miiiiii…. stalno mi javlja ovo ˇˇCard number, expiration date, and address remained the same; therefore no change to the card has been made.” e sad ja mislim da je najbolje da obrišem taj račun i napravim drugi?! šta vi kažete?

  1. 0

   Mislim da bi najbolje bilo da pokušate stupiti u kontakt s PayPal službom za korisnike!

 4. 0

  kako dalje odakle?

 5. 0

  Pozdrav!!

  Vidim da jako puno toga znaš što se tiče dodavanja kartice na PP, ja sam pogriješila taj četveroznamenkasti kod i blokirali su mi karticu, kako je mogu opet koristit, mogu li ih nekako kontaktirati, vidjela sam da je netko napisao da može preko skype, prije 2tjedna sam otvorila račun a karticu mi na kraju odbiju. Ajde pomozi ako nije problem, Hvala!

Comments 51 - 100 of 32First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

 • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
 • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
 • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.