- Sve o Internetu - https://www.internetsvijet.com -

Cosmito Aukcije-prevara ili uistinu povoljna kupnja

[1]Danas smo po prvi puta testirali ovaj aukcijski portal gdje se nude proizvodi koji se mogu kupiti za samo mali dio njihove stvarne vrijednosti. Tako je, na primjer, OLYMPUS FE-4000 redovne cijene oko cc 1100 kuna prodan na aukciji za samo 20,48 kuna, a televizor LG LCD M2062D-PZ 20″ redovne cijene oko 1800 kuna, prodan je za 116,32 kuna, pekač kruha MOULINEX OW redovne cijene oko 900 kuna prodan je za 19,76 itd.
Može se licitirati razne proizvode od najnovijih modela LCD televizija, kompjuterskih monitora i laptopa preko bijele tehnike i popularnih igraćih konzola. Svi proizvodi su novi, nema rabljenih ili second-hand proizvoda te se svakodnevno dodaju novi proizvodi.


E sad, mogućnost licitiranja nije baš po principu registriraj se i licitiraj kao što je to slučaj na najpopularnijem aukcijskom portalu eBay.
Ovdje je naime za licitiranje potrebno kupiti nešto što se zove Aukcijski novac – Cliq, a koji dolazi u paketima:

85 Kn – 30 Cliqova
130 Kn – 50 Cliqova
250 Kn – 100 Cliqova
470 Kn – 200 Cliqova
1100 Kn – 500 Cliqova
1950 Kn – 1000 Cliqova
Putem SMS-a poslanog s Vašeg mobilnog telefona
40 Kn – 12 Cliqova

Napravili smo test tako što smo kupili paket Cliqova da vidimo kako to sve skupa funkcionira.
Dakle, onaj tko licitira ustvari plaća svaku svoju licitaciju jednim klikom, a svaki klik košta cca 2,5 kuna, te treba imati brdo Cliqova u zalihama kako ne bi ostali bez mogućnosti licitacije u zadnjoj sekundi, a nije isključena ni mogućnost da je vaš oponent u licitaciji i sam server, koji podiže cijenu u zadnjim sekundama, i time vas privlači da se nadmećete i dalje, što znači da i dalje plaćate vlasniku ovog aukcijskog portala što se uopće natječete.
E sad ne bi niti tu imali previše zamjerki da u momentu kada kao zadnji licitator sa najvišom ponudom u zadnjoj sekundi vrijeme stane.

To se ovdje ne događa. Ovdje vrijeme ne staje kada sat dođe na 0:00, već se opet poveća i ponovo odbrojava i tako dokle god (po mom osobnom mišljenju) Cosmito ne dobije dovoljno novca kako bi pokrio realni trošak licitiranog predmeta plus svoju (tko zna koliko % ) zaradu.

Ali, eto to je samo naše iskustvo. Svakako bi voljeli bi da komentirate ovaj članak i podijelite vaša eventualna iskustva sa ovom vrstom aukcija.