November 10, 2020
Advertisement

Besplatno internet telefoniranje-najpovoljnije telefoniranje u inozemstvo

By Internet -

besplatni-voipSurfajući malo po internetu u potrazi za jeftinim telefoniranjem pronašla sam hrvatsku inačicu Skype-a – Gratistalk, uslugu koja koristi VoIP.

GRATISTALK – prvi u Hrvatskoj nudi mogućnost telefoniranja putem interneta korištenjem softphone-a ili “Internet telefona”, programa koji možete besplatno instalirati sa njihovih internet stranica uz prethodnu besplatnu registraciju. 

Ovaj maleni program omogućava vam besplatne pozive sa jednog na drugi softphone, bilo gdje u svijetu, te telefoniranje prema fiksnim i mobilnim brojevima uz nevjerojatne uštede. S obzirom da se radi o hrvatskoj tvrtci, sredstva koja želite uplatiti na Gratistalk račun možete uplatiti putem opće uplatnice ili Internet bankarstva .
Stoga GRATISTALK uslugu jeftinog telefoniranja može koristiti bilo tko bez obzira na posjedovanje kreditne kartice, što je nužan preduvjet za korištenje sličnih usluga ostalih inozemnih tvrtki kao što je Skype.

A sad da odgovorim na par osnovnih pitanja vezanih uz VoIP:

Što je VoIP?
VoIP je kratica za Voice over Internet Protocol. Najjednostavnije rečeno,VoIP je tehnologija kojom se vaš glas prenosi putem interneta umjesto putem klasičnih telefonskih žica.

Kako funkcionira VoIP?
VoIP šalje glas u obliku paketa preko interneta te prima glasovne pakete od osobe s kojom razgovarate. Ovaj sustav za slanje i primanje podataka zove se paketna komutacija (Packet Switching), a jako je učinkovit i štedi troškove.

Koje su prednosti VoIP – a?
Najveća prednost VoIP usluge je u tome da je jeftinija, a u nekim slučajevima i besplatna.

Mogu li koristiti računalo s lošijom konfiguracijom za VoIP?
VoIP se može koristiti već na računalu sa 450MHz procesorom, 128MB RAM i 50MB slobodnog prostora, ali kvaliteta usluge može biti nešto lošija. Ovo svakako i nije veliki problem ako koristite besplatni VoIP , ali ako mislite plaćati za ovu uslugu ili koristiti VoIP u poslovne svrhe preporučljivo je koristiti se računalom sa malo boljom konfiguracijom.

Trebam li uopće računalo za korištenje VoIP usluge?
Računalo je potrebno za korištenje VoIP – a, osim ako ste se odlučili koristiti ATA ili IP telefon ili pak ako u pošti kupite kartice za međunarodne razgovore – DENCALL kartice.

Mogu li surfati dok koristim VoIP?
Da možete, uz ADSL brzu vezu, iako skidanje teških datoteka dok se koristite VoIP – om može uvelike utjecati na kvalitetu prijenosa i prijem glasa.

Mogu li koristiti dial-up za VoIP?
Možete koristiti modemsku vezu (dial-up) za VoIP pozive, ali kvaliteta prijenosa i prijem glasa u tom slučaju znatno se gube. ADSL brzi internet je ipak najbolja opcija za korištenje ove usluge.

Da li je VoIP siguran?
Ako je i bilo nekih slučajeva narušavanja sigurnosti kod VoIP – a oni apsolutno nisu česta pojava. Tako da se ne trebate bojati koristiti VoIP iako je uvijek dobro poduzeti neke mjere opreza kao što su podešavanje razine sigurnosti vašeg preglednika, uključivanje firewalla i antivirusa prije spajanja na Internet, korištenje jakih lozinki na VoIP programima i sl.

0 Comments

Comments -49 - 0 of 0First« PrevNext »Last
Comments -49 - 0 of 0First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

  • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
  • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
  • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.