August 09, 2015
Advertisement

Kako vratiti stari Facebook

By Internet -

Nedavna promjena Facebook izgleda za mene osobno bila je totalni promašaj. Možda je to zbog toga što inače u životu baš i ne volim promjene, a pogotovo kad se radi o stvarima koje jako dobro funkcioniraju onakve kakve jesu te ih nije potrebno mijenjati. Ali onda se netko dosjeti da bi se trebalo unaprijediti i modernizirati ili pratiti nekakav trend ili već pronađe nekakav razlog za promjenu (koja je ponekad i nužna, dobra i poželjna) i na taj način, nama, ljubiteljima stabilnosti, konstante, protivnicima promjena – poremeti sve.

Isti slučaj sam imala i kada sam nehotično ažurirala Skype. Nije bilo šanse da se naviknem na novi, moderan izgled tako da sam na Internetu pronašla staru verziju 3.8 koju još i danas koristim.

No da se vratim na temu i evo kako (kažu) vratiti stari Facebook. U navedenim koracima opisat ću jedan od načina koje sam pronašla na internetu te ga (nažalost!) bezuspješno finalizirala.

Odlučila sam se ipak objaviti ovaj post, jer možda nekome i uspije, a možda postoji nešto što mi je promaklo. Ako je pak Facebook team u međuvremenu pronašao zakrpu za ovaj propust, onda nam ne preostaje drugo nego čekati da neko pronađe drugi način, a ja obećavam da ću pratiti najnovije objave na temu te da ću ovaj članak redovno ažurirati novim pokušajima vračanja starog dobrog Facebooka. Pa evo – Pokušaj 1

 1. Prvo, trebate imati Mozilla Firefox instaliranu na vašem računalu. Ako još uvijek nemate ovaj preglednik, idite na Mozilla Firefox stranice i preuzmite datoteku te je instalirajte na računalo. Ova instalacija je vrlo brza i jednostavna.
 2. Sada kada imate Firefox instaliran na računalu trebat će vam jedan dodatak (Add-on) koji možete preuzeti ovdje te ga instalirati (ovaj link trebate obavezno otvoriti u Firefoxu!) Kada otvorite ovu stranicu kliknut ćete na opciju Download now, zatim instaliraj. Nakon instalacije resetirat ćete Firefox.
 3. Sada treba dodati „UserAgentovu“ XML datoteku. Datoteka se nalazi na stranicama TechPatternsa, a možete je preuzeti ovdje: „Firefox UserAgent lista“ tako da desnom tipkom miša kliknete na link te datoteku spremite na računalo.
 4. Sada ćete u Firefoxu potražiti opciju „Alati“ ili „Tools“ i tu User Agent Switcher – User Agent Switcher Opcije. Ovdje odaberite opciju Import te pronađite datoteku koju ste prethodno sačuvali na računalu (useragentswitcher-legacy) i stisnite OK.
 5. Sada da biste vratili stari izgled Facebook uči ćete u svoj Facebook profil i to preko Firefoxa. Kliknite na opciju „Alati“ ili „Tools“ zatim „Useragent Switcher“ i tu odaberite MSIE 5.5 (Windows 2000).

Kao što sam prethodno već spomenula ovo za mene nije funkcioniralo, ali sam se uistinu zabavila pokušavajući vratiti sve na staro, a i pišući ovaj post. Ne gubim nadu, pa tako nemojte ni vi, dragi moji su-štovatelji starog Facea.


→ ako želite saznati više o eventualnom problemu ili nejasnoći
→ ako želite pokrenuti nekakvu zanimljivu diskusiju
→ ako imate bilo kakvo pitanje na ponuđene teme
Posjetite naš novi F O R U M i postajte, komentirajte, diskutirajte:

54 Comments

Comments 51 - 54 of 54First« PrevNext »Last
 1. 0

  E veče ovaki imam jedan problem imam jedan fb ali izgubio sam lozinku i mail od njega a kako da ga vratim sad bez toga imali rješenja kakvoga ..? hitno mi je i potrebno

  1. 0

   nažalost nema; jedino možete pokušati kontaktirati Facebook podršku:
   http://www.internetsvijet.com/kako-kontaktirati-facebook/

 2. 0

  Obavezno želim vratiti stari Facebook

 3. 0

  Želim obavezno da vratim Facebook hvala.

 4. 0

  ja želim da mi se facebook vrati u normalnost da se mogu dopisivat sa prijateljima. molim vas vratitemi facebooknatrag da se mogu dopisivati

 5. 0

  Nažalost; nikako!

Comments 51 - 54 of 54First« PrevNext »Last

Leave a Reply

Pročitajte ovo prije nego ostavite komentar na blogu

Molimo provjerite komentare prije objavljivanja kako bi bili u skladu sa našim pravilima:

 • Koristite Vaše ime, a ne ključne riječi
 • HTML u potpisu NIJE dozvoljen!
 • Molimo Vas da se primjereno izražavate

Komentari koji nisu sukladni s gore navedenim pravilima biti će izbrisati ili označeni kao SPAM.